Cumhurbaşkanı Erdoğan: En geç nisanda yerli aşıyı uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid 19 aşısına ilişkin, " Kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç nisanda kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Salgının seyrini bir an önce aşağıya çekmemiz gerekiyor. Aldığımız tedbirlerin yol açtığı sıkıntıların farkındayız. Salgının seyrinin önüne geçemezsek daha can acıtı tedbirler uygulamak zorunda kalabiliriz. TMM diye ifade ettiğimiz tedbirlere ne kadar sıkı riayet edersek diğer tedbirlere o kadar az gerek olur.

Kovid-19 aşısına ilişkin, kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç nisanda kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz. 

Rum Yunan tarafının provokasyonlarına Doğu Akdeniz meselesinde daima sabırlı soğukkanlı davrandık. En son bir sivil gemimize Libya'ya insani ihtiyaçları karşılayacak gemimize saldırı oldu. Bunun uluslararası hukukta yeri yok. Sivil mürettebatı taciz ettiler.

Ülkemizin desteği sayesinde Azerbaycan toprağı olan Karabağ'daki Ermeni işgali sona ermiş, kalıcı çözüme yönelik umutlar ilk defa artmıştır.

Ekonomik sıkıntıları çözmek için her türlü önlemi alıyoruz. İstihdamı korumaya yönelik önlemlere önem veriyoruz. Ekonomide yeni bir yatırım, üretim, ihracat seferberliği başlatıyoruz. Bütçe görüşmelerinin ardından reformları hayata geçireceğiz. Hukuk reformlarını da hızlandırıyoruz. Salgın nedeniyle ihtiyaç duyulan adımlar da atılmaya devam edilecektir.
Bülent Arınç'la ilgili Erdoğan, Cumhur İttifakı için de "Bu ittifak gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir" ifadelerini kullandı.

Hadi yeminli Türkiye düşmanlarını anladık, hadi CHP gibi onların içindeki tetikçilerini de anladık. Peki yıllarca bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz kimilerinin de aynı trene binmesine ne demeli? Neymiş, filancalar filancalar niye hala hapisteymiş. Bunları herhalde ödüllendirecek halimiz yok. Bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasını tavsiye etmesi beni rencide etti. Kİtabı okunması istenen bölücü terör örgütünün siyaset maskesi takmış savunucusudur." 

cumhurbaşkanı erdoğan aşı yerli aşı son dakika haberleri haber