Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Widodo ile İsrail'in Gazze'ye saldırılarını görüştü

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile yaptığı görüşmede, İsrail'in...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile yaptığı görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Gazze'deki masum sivillere yardım ulaştırma çabaları ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi" için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Erdoğan, Widodo ile bir araya geldi.

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Gazze'deki masum sivillere yardım ulaştırma çabaları ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Filistin halkına yönelen saldırıların toplu katliam boyutuna ulaştığını, hastanelerin, okulların, ibadet yerlerinin ve sivil toplum örgütü çalışanlarının hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin hem barışın sağlanması hem de Gazze'ye yönelik insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için yürüttüğü diplomasi faaliyetlerini anlatan Erdoğan, İslam ülkelerinin barışın tesisi için birlik içinde adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Endonezya devlet başkanı Joko Widodo gazze