Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programında gençlerle bir araya geldi: (5)

TAKİP ET

"(Başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifi) Burada eğer dürüst, samimi davranıyorlarsa o zaman gelin beraberce şöyle 400'ün üzerinde bir oyu milletvekillerimiz olarak toplayalım. Anayasa değişikliğini yaparak bu işi artık bitirmiş olalım. İkide bir önümüze bu gelmesin. Eğer samimiysek samimiyet testine biz varız. Cumhur İttifakı olarak biz buna hazırız" - "Şimdi arkadaşlarımızla onlar bu çalışmayı yürütüyorlar, yürütecekler. Oldu oldu, olmadı, alternatif yollarımız var. Onları da deneyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusundaki anayasa teklifiyle ilgili, "Burada eğer dürüst, samimi davranıyorlarsa o zaman gelin beraberce şöyle 400'ün üzerinde bir oyu milletvekillerimiz olarak toplayalım. Anayasa değişikliğini yaparak bu işi artık bitirmiş olalım. İkide bir önümüze bu gelmesin. Eğer samimiysek samimiyet testine biz varız. Cumhur İttifakı olarak biz buna hazırız." dedi.

Bursa'da düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programında gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, takdir belgesi aldığını söyleyen ve kendisinden hediye ile imza isteyen imam hatip lisesi öğrencisi Sude Esmer'in takdir belgesini imzaladı.

Erdoğan'ın söz vermesi üzerine programda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, karnelerini alan yaklaşık 19 milyon öğrenciye tatilde okumaları için kitap hediye ettiklerini belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımız takdirnamesine imzasını attığı için kızımıza açık çek veriyoruz. Ne istiyorsa biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak karşılayacağız." dedi.

Öğrencinin dizüstü bilgisayar talebi üzerine Bakan Özer, programın ardından bilgisayarı kendisine hemen vereceklerini söyledi.

Salondaki takdir alan öğrencilerin el kaldırmasını isteyen Erdoğan, "Maşallah, Mahmut Bey burada takdirname alanlar çok." demesinin ardından Özer, "Takdirnamesini Cumhurbaşkanımıza imzalatanlara (hediye) veriyoruz." dedi.

"Bu kadar takdirnamenin olduğu bu toplantı her türlü takdirin üzerindedir." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ben inanıyorum ki Bursa evelallah bu seçimlerden bambaşka bir neticeyle çıkacak. Rabbim başarılarınızın devamını milletimize nasip etsin." diye konuştu.

- "Bu bir samimiyet testi"

Söz alan Uludağ Üniversitesi Yerel Yönetimler mezunu Ayşenur isimli genç kız, yerli ve milli TOGG'un başkenti Gemlik'ten programa katıldığını ve bu yıl ilk kez oy kullanacağını söyledi.

Başörtüsü meselesine ilişkin yürütülen anayasa değişikliği hazırlığını hatırlatan Ayşenur'un, "Akşener 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu kararlarını uygulayan kişiydi. Kanun teklifi ilk gündeme geldiğinde niye çıkıp konuşmadılar?" şeklindeki sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun bir samimiyet testi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki biz burada neyi istiyoruz? Diyoruz ki yasal düzenlemeyle her an her zaman bir değişiklik arayışına gidebilirler. Onun için gelin bu işi, hani bizde bir laf var ya, 'Eşeği sağlam kazığa bağlayalım ondan sonra da Allah'a emanet edelim.' Bunu anayasa zeminine oturtalım, sağlam olsun. Bir daha da bu tür riskler, tehditler olmasın. Çünkü biz CHP'yi zaten tanırız, biliriz. İkna odalarında kendi genel başkan yardımcısının bizim kızlarımızın başlarını nasıl açtırttıklarını, bunu açmak suretiyle onlara nasıl gözleri yaşlı olarak çile çektirdiklerini biliriz. Dolayısıyla burada eğer dürüst, samimi davranıyorlarsa o zaman gelin beraberce şöyle 400'ün üzerinde bir oyu milletvekillerimiz olarak toplayalım. Anayasa değişikliğini yaparak bu işi artık bitirmiş olalım. İkide bir önümüze bu gelmesin. Eğer samimiysek samimiyet testine biz varız. Cumhur İttifakı olarak biz buna hazırız. Ve beraberce bu adımı atalım. Şimdi arkadaşlarımızla onlar bu çalışmayı yürütüyorlar, yürütecekler. Oldu oldu, olmadı, alternatif yollarımız var. Onları da deneyeceğiz."

Soruların ardından programda Grup İkilem müzik dinletisi sundu ve gençlere yönelik bilgi yarışması düzenlendi.

(Bitti)

Bursa Gençlik Buluşması Cumhurbaşkanı Erdoğan