Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısı Avrupa basınında geniş yer buldu

TAKİP ET

verilerini paylaşan ORF, ilk tura oranla ikinci turda katılımın kısmen düşük olduğuna dikkati çekti.- Belçika basını:...

verilerini paylaşan ORF, ilk tura oranla ikinci turda katılımın kısmen düşük olduğuna dikkati çekti.

- Belçika basını: "Erdoğan zafer ilan etti"

Belçika'nın Fransızca ve Flamanca yayın yapan yüksek tirajlı gazetelerinden Le Soir ve De Morgen, Erdoğan'ın seçim başarısını manşetten "Erdoğan zafer ilan etti" başlığıyla verdi.

Le Soir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki konutunun önünde coşkulu bir kalabalığa hitap ettiğini belirterek, "Her seçim bir yeniden doğuştur", "Halka verdiğimiz tüm sözleri tutacağız", "Bu seçim, bu milletin kazanımlarına kimsenin saldıramayacağını göstermiştir." yönündeki ifadelerine atıfta bulundu.

De Morgen de aynı hitaba işaret ederek, Erdoğan'ın "Bugün yeniden tarih yazıyoruz. Ülkenin birliğini koruyacağız ve tüm sözlerimizi tutacağız." sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıldır ülkeyi önce başbakan, sonra cumhurbaşkanı olarak yönettiğini, yeniden seçilmesiyle bu süreye bir beş yıl daha eklemiş olduğunu ifade eden De Morgen, Erdoğan ikinci tura favori olarak girdiğini vurguladı.

- İsviçre basını, Türk halkının gelecek 5 yıl için cumhurbaşkanını seçtiğini duyurdu

İsviçre'de Almanca yayın yapan Tagesanzeiger gazetesi "Erdoğan galip oldu" başlığıyla verdiği haberinde, Türk halkının gelecek 5 yıl için cumhurbaşkanını seçtiğini ve Kılıçdaroğlu'nun yenilgiyi kabul ettiğini ifade etti.

SRF televizyon kanalının haberinde de "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhurbaşkanı olmaya devam ediyor" başlığı kullanıldı.

Destekçilerinin coşkulu olduğu aktarılan haberde, dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrikler geldiği kaydedildi.

Blick gazetesinin seçim haberinde de "Türkiye'de cumhurbaşkanı seçimini Erdoğan kazandı" başlığı kullanıldı.

Avrupa cumhurbaşkanı seçimi