Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'deki toplu açılış töreninde konuştu: (4)

TAKİP ET

"Bu seçim, Türkiye'ye 21 yıldır eser ve hizmet üretenlerle, 21 yıldır laftan başka hiçbir icraatları olmayanların seçimidir" " Enerjide yaklaşık 765 bin doğal gaz abonesi olan ilimiz nüfusunun bugün yüzde 93'ü doğal gazdan faydalanıyor. Nereden nereye? Görüyorsunuz. Ne kadar özetlersek özetleyelim hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor" - "Milletimizin güvenliği, huzuru, refahı için canımızı dişimize takarak mücadele ettiğimizi evelallah kimse görmezden gelemez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu seçim, Türkiye'ye 21 yıldır eser ve hizmet üretenlerle, 21 yıldır laftan başka hiçbir icraatları olmayanların seçimidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Kocaeli'ni yüksek hızlı tren hatlarının merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Yapımı devam eden projeler tamamlandığında Kocaeli'nin ülkenin dört bir tarafına demir ağlarla bağlanmış olacağını aktaran Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hattını tamamlayarak, Gebze'yi Marmaray'la Boğaz'ın altından geçip Halkalı'yla buluşturduklarını kaydetti.

Erdoğan, Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı Yüksek Hızlı Tren projesini de hayata geçireceklerini dile getirdi.

Yapımı devam eden Gebze-Darıca metro hattını Marmaray'a ve Sabiha Gökçen metro hattına entegre edeceklerini kaydeden Erdoğan, Şehir Hastanesi tramvay hattını da bu yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

- "Ne kadar özetlersek özetleyelim hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor"

Erdoğan, tarım ve ormanda Kocaeli'ne 2 baraj, 4 gölet, 3 sulama tesisi, 10 taşkın koruma tesisi, 5 hidroelektrik santrali inşa ettiklerini, 27 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını, Kocaelili çiftçilere toplam 650 milyon lira tutarında tarımsal destek verdiklerini kaydetti.

Sanayi ve teknolojide 6 yeni organize sanayi bölgesi, bir endüstri bölgesi, 4 teknopark, 130 araştırma geliştirme merkezi ve 16 tasarım merkezi kurduklarını aktaran Erdoğan, "Enerjide yaklaşık 765 bin doğal gaz abonesi olan ilimiz nüfusunun bugün yüzde 93'ü doğal gazdan faydalanıyor. Nereden nereye? Görüyorsunuz. Ne kadar özetlersek özetleyelim hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan yaklaşık 8 ay önce Kocaeli'ne geldiğimde sizlere, 'Sandık başına giderken lütfen karşınıza çıkan adaylara şu gözle bir bakın.' demiştim. 'Bu isimlerden hangisi ülkenin sorunlarını çözebilir?' diye sormuştum. 'Bu isimlerden hangisi ülkeyi bölgesel ve küresel mücadelelerden başarıyla çıkartabilir?' diye sormuştum. 'Bu isimlerden hangisi evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek bırakmamızı...' İşte seçimin arifesinde cumhurbaşkanı adayı olarak şu anda karşınızdayım. Cumhur İttifakı'nın milletvekilleri olarak karşınızdayız."

Şimdi aynı soruları yine sorduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu soruyu sadece size değil, milletimizin tamamına soruyorum. Kardeşlerim, işte adaylar, işte başarılar, işte vizyonlar, işte sandık, işte Cumhuriyetimizin yeni asrına adını verdiğimiz Türkiye Yüzyılı'nı kime emanet edersiniz? Gözünüzün nuru evlatlarınızın istikbalini kime emanet edersiniz? Hayallerinizi hayata geçirmek için ülkenin yönetimini kime teslim edersiniz? Ülkenizin siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik gücüyle dünyada hak ettiği yeri alması için kime güvenirsiniz? Lütfen bu soruların cevabını aklınıza ve vicdanınıza danışarak verin, kararınızı ondan sonra belirleyin."

- "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun sadece lafla olmadığını ispatladık"

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunun sadece lafla olmadığını ispatladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"TOGG'u gördünüz değil mi? Beğendiniz mi? TCG Anadolu'yu gördünüz değil mi? Nasıl buldunuz? İHA'ları beğendiniz mi? SİHA'ları beğendiniz mi? Akıncı'yı beğendiniz mi? Kızılelma'yı beğendiniz mi? Gümbür gümbür gidiyoruz. Daha da yapacağız. Daha güzellerini yapacağız. Çünkü bu millete bunlar yakışır. Onun için bu seçim, Türkiye'ye 21 yıldır eser ve hizmet üretenlerle, 21 yıldır laftan başka hiçbir icraatları olmayanların seçimidir. Ülkeyi yönettiğimiz sürece kimi alanlarda belki eksiklerimiz olabilir, hatalarımız olabilir. Hepsine de eyvallah. Ama ülkemizin kalkınması, büyümesi, gelişmesi için gece gündüz çalıştığımızı kimse inkar edemez. Şimdi hazır mısınız? Öyle bir haykıralım ki ekranları başında izleyenler bunu duysun. Şöyle kaldıralım ellerimizi. Şu muhteşem kalabalığı görünce... Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Burada olduğu gibi kardeş olacağız. Milletimizin güvenliği, huzuru, refahı için canımızı dişimize takarak mücadele ettiğimizi evelallah kimse görmezden gelemez."

Şimdi Kadir Gecesi ile müşerref olunduğunu kaydeden Erdoğan, "Rabbim Kadir Gecemizi alem-i İslam'ın ve ülkemizin hakkında hayırlara vesile eylesin. Arkasından Ramazan Bayramı'yla müşerref oluyoruz. Rabbim Ramazan Bayramı'nı da bayram gibi kutlamayı bizlere nasip etsin. Ardından 14 Mayıs geliyor. 14 Mayıs'ı da inşallah bayram gibi kutlamayı bizlere nasip etsin. Durmak yok." temennisinde bulundu.

- "Rabbim burayı şifa kaynağı olarak tüm insanımızın hizmetinde memur eylesin"

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı.

Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan'ın ettiği duanın ardından Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhteşem Kocaeli Şehir Hastanesi'ni görüyorsunuz. Rabbim ya Şafi, ya Kafi, ya Muafi şerifleri hürmetine inşallah burayı bir şifa kaynağı olarak tüm insanımızın hizmetinde memur eylesin. Bütün doktor kardeşlerimin Rabbim gayretlerini artırsın. Hemşirelerimizin, sağlık memurlarımızın gayretlerini artırsın." diyerek kurdeleyi kesti.

Erdoğan, makasların da bugünün hatırasına kurdeleyi kesenlerde kalacağını söyledi.

Törenin bitmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca ve hastane çalışanları hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti ve MHP Kocaeli milletvekili adayları da kürsüye çıkarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte törene katılan vatandaşları selamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından beraberindekilerle hastaneye girerek incelemelerde bulundu.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Şehir Hastanesi