Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST İzmir'de konuştu: (3)

TAKİP ET

"Elektronik Devlet uygulamamızda 7 bin 300 hizmet sunuluyor. Şu an yaklaşık 64 milyon insanımız e-Devlet kapısını kullanıyor. Gerek etkinliği ve yaygınlığı gerekse sunulan hizmetler bakımından Avrupa'da örnek gösterilen bir sistem kurduk" - "Hava gücümüzde çarpan etkisi oluşturacak Kızılelma ile ilgili testleri hızla tamamlıyoruz. Kızılelma'nın da envantere girmesiyle bu alanda yeni bir çığır açıyoruz" - "Savunma sanayii alanında hepsi birbirinden kritik 850 farklı projeyi titizlikle hayata geçiriyoruz" - "Savunma sanayii hamlelerimizle birlikte ihracatımız da katlanarak artıyor. Savunma ihracatında bu yılki hedefimiz 6 milyar doları aşmaktır" - "İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin tekrar hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız. İzmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyasetiyle gemisini yürütenlere hep birlikte 'Yeter' diyeceğiz. İzmir'i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız"

9'uncu kez global iletişim ortağı olduğu, Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada, son kabine toplantısında gençlere yeni müjdeler verdiklerini anımsattı.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere seçim döneminde vadedilen cep telefonu ve bilgisayar ile ücretsiz 10 GB internet sözünü tutacaklarını söyleyen Erdoğan, "Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili kanun teklifini de Cumhur İttifakı olarak yakında Meclise sunuyoruz. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte ilk etapta deprem bölgesinde pilot projeleri hayata geçireceğiz. Deprem mağduru gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacağız." diye konuştu.

"Seçim döneminde gençlerin demokrat dedesi maskesi takanların, söz konusu koltukları olunca nasıl faşizan hale geldiklerini hepimiz görüyoruz." diyen Erdoğan, "Daha düne kadar dürüstlükten, şeffaflıktan bahsedenlerin iktidar uğruna birbirlerine nasıl yalan söylediklerini de hep beraber takip ediyoruz. Gençlerimizde hayal kırıklığına yol açan bu utanç sahnelerine rağmen biz siyasette güvenin zedelenmemesi için duruşumuzu asla bozmayacağız. Özellikle siz gençlerimize karşı daima harbi ve hasbi davranacak, aramızdaki gönül bağının sarsılmasına müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Dijital teknoloji araçlarını yaygınlaştırıyoruz"

Dünyanın merkezinde inovasyon, yapay zeka ve robotik teknolojilerin bulunduğu çok farklı bir yere doğru gidildiğini, Türkiye'nin bu yarışta geri kalmamaya çalıştığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ulusal yapay zeka stratejimizi 2021 yılında yayınladık. Dijital Türkiye vizyonumuz doğrultusunda kamu hizmetlerinde dijital teknoloji araçlarını yaygınlaştırıyoruz. Elektronik Devlet uygulamamızda 7 bin 300 hizmet sunuluyor. Şu an yaklaşık 64 milyon insanımız e-Devlet kapısını kullanıyor. Gerek etkinliği ve yaygınlığı gerekse sunulan hizmetler bakımından Avrupa'da örnek gösterilen bir sistem kurduk. Şu an dünyanın gelişmiş denilen ülkelerinde bile sıraya girerek yapılabilen işlerin çoğunu bizim insanımız telefonu veya bilgisayarından Elektronik Devlet kapısını kullanarak saniyeler içinde halledebiliyor."

- "Savunma sanayii alanında birbirinden kritik 850 farklı projeyi hayata geçiriyoruz"

İlk yerli elektrikli araç olan Togg'un üretiminin artarak devam ettiğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçen haftaki Amerika Birleşik Devletleri ziyaretimizde 'rekabet iyidir' diyerek Tesla'yı da ülkemizde yatırım yapmaya davet ettik. Hava gücümüzde çarpan etkisi oluşturacak Kızılelma ile ilgili testleri hızla tamamlıyoruz. Kızılelma'nın da envantere girmesiyle bu alanda yeni bir çığır açıyoruz. KAAN ismini verdiğimiz 5. nesil milli muharip uçağımızın tanıtımını yaptık. Üretim süreçlerini adım adım gerçekleştiriyoruz. Akıncı TİHA, Aksungur SİHA'larla silahlı insansız hava araçlarındaki hakimiyetimizi pekiştirdik. Bunların haricinde savunma sanayii alanında hepsi birbirinden kritik 850 farklı projeyi titizlikle hayata geçiriyoruz."

Dünyadaki ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'nun denizlerde Türk bayrağını gururla dalgalandırdığını dile getiren Erdoğan, "Savunma sanayii hamlelerimizle birlikte ihracatımız da katlanarak artıyor. Savunma ihracatında bu yılki hedefimiz 6 milyar doları aşmaktır. Nasıl bu alandaki ihracatımızı 248 milyon dolardan geçen sene 4,5 milyar dolara çıkardıysak inşallah bu rakamların üstünü de yakalayacağız. Diğer alanlarda olduğu gibi savunmada da tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar gece gündüz demeden çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ülkemizin önünde yepyeni pencereler açtık"

Son seçimlerde güven tazelemesiyle Türkiye'nin savunma atılımlarına dokunmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktıklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"İktidara giden yolu milletin iradesi yerine FETÖ'den PKK'ya terör örgütleriyle işbirliğinde arayanlara asla unutamayacakları bir ders verdik. Tavrımızı özellikte daima doğrudan, hizmetten, eser siyasetinden yana kullanarak ülkemizin önünde yepyeni pencereler açtık. 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde bu kazanımları daha da ileri taşıyacağız. İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin tekrar hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız. İzmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyasetiyle gemisini yürütenlere hep birlikte 'Yeter' diyeceğiz. İzmir'i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız. Bu şehrin yatırım ve eser hizmet siyasetine ihtiyacı var. Bunu ancak biz yaparız."

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinlemek isteyen her yaştan vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla, AA'nın 9. kez global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST'in yapıldığı Çiğli'deki festival alanını doldurdu.

TEKNOFEST logolu montla platforma çıkan Erdoğan, festival paydaşlarıyla fotoğraf çektirdi.

Konuşması sırasında dinleyicilerin sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan, konuşmasının ardından, TEKNOFEST Girişim Yarışması'nda dereceye giren gençlere ödüllerini verdi.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu ile simge haline gelmiş TEKNOFEST pozunu vererek fotoğraf çektirdi.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, askeri erkan, AK Parti İzmir milletvekilleri, resmi kurum temsilcileri, rektörler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çiğli Havaalanı İzmir TEKNOFEST