Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Altay Tankının Testler için TSK'ya Teslimi Programı'nda konuştu: (3)

TAKİP ET

"Hatırlarsanız, geçmişte birileri terör örgütlerinin kabusu İHA ve SİHA'ları maket uçak olarak tarif ediyordu. Bugün de donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu ile ilgili ne diyorlar? 'İki bombalık ömrü var' Bunlar çıkıyor, ya bunlar bu ülkenin evladı olamaz. Bunlar Türk evladı olamaz" - "Arife gününden itibaren evlerimizde kullanmaya başladığımız Karadeniz gazını, Rus gazı zannedenleri bile görüyoruz. Böyle vicdansızlık olur mu ya?" - "Türkiye'nin başarılarına sevinemeyen, milletimizin mutlu olmasını hazmedemeyen kifayetsiz muhterislerin yeni Altay tankımız konusunda da çeşitli iftiralar atması kuvvetle muhtemeldir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hatırlarsanız, geçmişte birileri terör örgütlerinin kabusu İHA ve SİHA'ları maket uçak olarak tarif ediyordu. Bugün de donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu ile ilgili ne diyorlar? 'İki bombalık ömrü var' Bunlar çıkıyor, ya bunlar bu ülkenin evladı olamaz. Bunlar Türk evladı olamaz." dedi.

Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde düzenlenen Yeni Altay Tankının Testler için TSK'ya Teslimi Programı'nda yaptığı konuşmada, 2002 yılında sadece 62 savunma projesi yürütülürken bugün bu sayının 750'yi geçtiğini söyledi.

Savunma projelerinin toplam bütçesinin 2002 yılında 5,5 milyar dolarken ihale sürecindeki projeler dahil 75 milyar dolarlık proje hacmine ulaştığını aktaran Erdoğan, "Nereden nereye? Bundan 20 yıl önce sadece 248 milyon dolar savunma sanayi ihracatı varken geçtiğimiz sene sonu bu alanda 4 milyar 400 milyon dolar ile rekor kırdık. Artık NATO üyesi ülkelere de platform ihraç eder hale geldik. Sadece son birkaç hafta içerisinde milletimizin gurur kaynağı olacak pek çok projeyi gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşadık." diye konuştu.

- "TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetlerimize teslim ettik"

Erdoğan, milli muharip uçağı ve Hürjet'i hangardan çıkardıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İnsansız savaş uçağımız Kızıl Elma'nın irtifa testlerini yaptık. Ülkemizin en büyük, dünyanın da ilk SİHA gemisi vasfını taşıyan TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetlerimize teslim ettik. TÜBİTAK'ın geliştirdiği Türkiye'nin ilk metre altı çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE'yi ve diğer uygulamalarımızı yörüngesine uğurladık. Dün de yerli ve milli ilk helikopter motorumuz 'TS1400' ile Gökbey'in test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdik. Bu yatırımlarla kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanı sıra ülkemizde bir savunma sanayi ekosisteminin oluşmasını da böylece sağlamış olduk. Bugün savunma sanayi alanında 2 bin 700'den fazla firmamız faaliyet gösteriyor. Bu şirketlerde başta gençlerimiz, genç mühendis ve teknisyenlerimiz olmak üzere on binlerce kardeşimiz istihdam ediliyor."

- "Bunlar, Türk evladı olamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin savunma sanayi projelerinde geliştirilen bütün teknolojileri hızla, diğer alanlara uyarlayarak katma değerlerini arttırdığını kaydetti.

Yeni yatırımlarla savunma sanayinin hem milletin güvenliğine hem ülke ekonomisine hem de istihdama daha fazla katkı yapacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatırlarsanız, geçmişte birileri terör örgütlerinin kabusu İHA ve SİHA'ları maket uçak olarak tarif ediyordu. Bugün de donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu ile ilgili ne diyorlar? 'İki bombalık ömrü var' Bunlar çıkıyor, ya bunlar bu ülkenin evladı olamaz. Bunlar Türk evladı olamaz. Bu hazımsızlık ne yazık ki bu ülkede siyaset yapanların bile her yerine girmiş. Arife gününden itibaren evlerimizde kullanmaya başladığımız Karadeniz gazını, Rus gazı zannedenleri bile görüyoruz. Böyle vicdansızlık olur mu ya? Ya siz yaptınız da 'Niye yapıyorsunuz mu?' dedik ya. Bırakın işte, şu anda bu iktidar bunu yapıyor. Onu da geçiyorum, yollarımızı süsleyen Togg'un halen ülkemizde üretilmediğini iddia edecek kadar gözünü kin ve nefret bürüyenleri zaten hiç saymıyorum. Hasılı Türkiye'nin başarılarına sevinemeyen, milletimizin mutlu olmasını hazmedemeyen kifayetsiz muhterislerin yeni Altay tankımız konusunda da çeşitli iftiralar atması kuvvetle muhtemeldir. Uzanamadığı ciğere murdar diyen kedi misali bunlar da yapmadıkları, bu gidişle de hiçbir zaman yapamayacakları projeleri kötülemeye, itibarsızlaştırmaya devam edeceklerdir."

- "Türkiye yüzyılı inşasının önüne geçemeyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ne yaparlarsa yapsınlar ülkeye ve millete hizmet çabalarını baltalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini, Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçilemeyeceğini" söyledi.

Ülkeyi eski karanlık ve istikrarsızlık günlerine geri döndüremeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, "Etnik ve mezhebi farklılıklarımızı kaşıyan, fitne siyasetleriyle milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar. Eli kanlı terör örgütlerini bu ülkenin başına tekrar bela edemeyecekler." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet olarak ülkeye yönelik tüm oyunları bozmayı çok daha stratejik ve önemli projelerle onları rahatsız etmeyi sürdüreceklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Milletimizin, İHA'dan, SİHA'dan Akıncı'dan, TCG Anadolu'dan yeni Altay'dan rahatsız olanlara göreve geldiklerinde savunma sanayi hamlelerine dokunmaktan, bunları engellemekten bahsedenlere fırsat vermeyeceğine inanıyorum. Milletimizin savunma sanayimizle birlikte, Türkiye'nin 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkacağından asla şüphe duymuyorum. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum. Yeni Altay tankımızın kahraman ordumuza bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bütün engelleri, tümsekleri, vadileri yeni Altay tankımızla terör örgütlerini nasıl aştığını şu anda görür gibiyim. İnanıyorum ki bütün bu engeller yeni Altay tankımız için dümdüz ovalar haline gelecektir."

- Erdoğan, tankların önünde fotoğraf çektirdi

Törenin ardından BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

Erdoğan, yeni Altay tanklarının önünde ve sonrasında protokol üyeleriyle de fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Demir ile tankların teslim belgesini Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'e takdim etti.

Törende, TSK'ya teslim edilen yeni Altay tankları, alkışlar eşliğinde motoru çalıştırılarak, testlerinin yapılacağı alana götürüldü. Görevliler, tanklara test sürüşü yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, tankların bulunduğu alana geçerek özelliklerini yakından inceledi.

Törene, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Altay Tankı