Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Esenler mitinginde konuştu: (3)

TAKİP ET

"(İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) Bir tane pazarcıyla kavga ediyor. Ya pazarcıyla kavga edilir mi? Her şeyi bitirdin, şimdi pazarcıyla kavgaya mı geldi sıra? Ondan sonra da zabıtalarla tutup karakola götürüyor. Hale bak ya, hale bak. Ne oldu? Onlar da bıraktı. Böyle bir idarecilik olmaz. Böyle bir belediye başkanlığı olmaz" - "(14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy veren seçmenlere) Partinize olan görevinizi yerine getirdiniz. Şimdi ülkeniz ve evlatlarınıza olan vazifenizi ifa edeceksiniz. Ülke yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyada hakkıyla temsil etmek herkesin harcı değildir. Bunun için çelik gibi irade gerekir. Dik duruş gerekir. Ülkesi ve milleti için kendini adamak gerekir. Bu vatanı her şeyden ve herkesten daha çok sevmek gerekir" - (14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy veren seçmenlere) Kandil ve Pensilvanya'dan gelen şu destek beyanlarının sizi de rahatsız ettiğini biliyorum. Gönül verdiğiniz, partinizin yöneticilerinin sizin iradenizi yok saymasına, içten içe itiraz ettiğinizi de biliyorum. İstemediğiniz adayın sürekli 'Tıpış tıpış.' denilerek dayatılmasını da kabul etmediğinizi biliyorum. Gelin, 28 Mayıs'ta bu dayatmalara son verelim"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün bir pazarcıyla yaptığı tartışmaya ilişkin, "Bir tane pazarcıyla kavga ediyor. Ya pazarcıyla kavga edilir mi? Her şeyi bitirdin, şimdi pazarcıyla kavgaya mı geldi sıra? Ondan sonra da zabıtalarla tutup karakola götürüyor. Hale bak ya, hale bak. Ne oldu? Onlar da bıraktı. Böyle bir idarecilik olmaz. Böyle bir belediye başkanlığı olmaz." dedi.

Partisinin Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, muhalefetin konuşmalarından kesitlerin yer aldığı videoyu alanda bulunan vatandaşlarla izledi.

Videoda, Yeşil Sol Parti'den Sırrı Sakık'ın "Siz Mustafa Kemal'in askeri değil generali olsanız ne yazar, it sürüleri." dediği görüntü görüldükten sonra Erdoğan, "Ey CHP. Bak ne diyor, bak. CHP'yi kuran Gazi Mustafa Kemal değil mi? 'Askeri olsanız ne yazar, it sürüleri, it sürüleri, it sürüleri.' diyor. Ey, Kılıçdaroğlu." ifadesini kullandı.

Ardından, videoda, PKK'lı bir terörist elebaşının, "Güçlü bir mücadele yürütülürse kesinlikle iktidar yıkılacaktır. Temelde de bu seçimlerin böyle bir anlamı var. Bu, mücadelenin önemli bir parçasıdır." sözlerinin duyulması üzerine Erdoğan, "PKK'dan Kılıçdaroğlu'na açık destek. Daha ne olacak? Daha ne olacak? Bay bay Kemal, sen bu teröristlerle berabersin. Benim milletim, bu teröristlerle beraber olana eyvallah etmez." dedi.

- "Talimatı bay bay Kemal nereden alıyor?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, videonun ardından, şunları kaydetti:

"Evet, aylardır yapılan açıklamalar bunlar. Bunun dışında daha pek çok destek beyanı var. Bölücü örgütün paçavralarının yaptığı aleni destek çağrısı var. Ama ne CHP Genel Başkanından ne de yönetiminden çıkıp bunlarla ilgili hiçbir ciddiyet yok. Ciddiye alınır yan yok. İşte Kandil. Talimatı bay bay Kemal nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Bu teröristlerden alıyor. Öyleyse pazar günü Kandil'den talimat alan bay bay Kemal'e ne diyoruz? Yol veriyor muyuz? Emekli ediyor muyuz? Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. İnşallah bunlara hak ettikleri dersi sandıkta vereceğinize inanıyorum. Zira benim milletimin aklıyla, irfanıyla, basiret ve ferasetiyle alay edilmeyeceğini bunlara tekrar hatırlatacağız."

- "Gelin, terör örgütlerinin siyasetimize müdahale etmesine izin vermeyelim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy veren vatandaşlara seslenerek, şöyle konuştu:

"Partinize olan görevinizi yerine getirdiniz. Şimdi ülkeniz ve evlatlarınıza olan vazifenizi ifa edeceksiniz. Ülke yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyada hakkıyla temsil etmek herkesin harcı değildir. Bunun için çelik gibi irade gerekir. Dik duruş gerekir. Ülkesi ve milleti için kendini adamak gerekir. Bu vatanı her şeyden ve herkesten daha çok sevmek gerekir. Unutmayın, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.'. Bunların bayrağımız gibi bayrakları var mı? Yok. Bunlar, bayrağımızı toplantılarında bile kullanmıyorlar. Bu HDP böyle. Bay bay Kemal, işte bunlarla beraber yürüyor. Onun için pazar çok önemli."

Terör örgütlerine karşı amansız bir mücadeleyi göze almak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Kandil ve Pensilvanya'dan gelen şu destek beyanlarının sizi de rahatsız ettiğini biliyorum. Gönül verdiğiniz, partinizin yöneticilerinin sizin iradenizi yok saymasına, içten içe itiraz ettiğinizi de biliyorum. İstemediğiniz adayın sürekli 'Tıpış tıpış.' denilerek dayatılmasını da kabul etmediğinizi biliyorum. Gelin, 28 Mayıs'ta bu dayatmalara son verelim. Gelin, birilerinin sizin iradenizi çantada keklik gibi görmesine itiraz edelim. Gelin, kendi başarısızlıklarına sizi de ortak etmek isteyenlere 'Dur.' diyelim. Gelin, terör örgütlerinin siyasetimize müdahale etmesine izin vermeyelim. Görüşlerimiz farklı da olsa ülkemizin ve milletimizin bekasıyla ilgili konularda aynı hassasiyeti paylaşıyoruz. 28 Mayıs'ın sizler için de çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum."

- "Terörü ancak biz bitiririz, bay bay Kemal ancak terörü artırır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim dayanağımız ne şu güçtür ne bu örgüttür." diyerek, sırtlarını Hakk'a ve halka yasladıklarını, vatandaşlardan aldıkları cesaret ve ilhamla ülkeye aşkla hizmet ettiklerini vurguladı.

Son 21 yılda yaptıklarının ortada olduğunun altını çizen Erdoğan, alandaki vatandaşlarla beraber gelecek 5 senede neler yapacaklarını içeren videoyu izledi.

Görüntüde, Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz ile ilgili kısım yayınlandığı sırada Erdoğan, "Doğal gazımızı ücretsiz alıyoruz değil mi? Bir yıl boyunca da inşallah doğal gazımızın aynı şekilde yüzde 25'ini ücretsiz olarak vereceğiz." dedi.

Videoda ev hanımlarına emeklilik imkanı getirileceğinin aktarıldığı sırada, "Nasıl bu? Ev hanımlarına emeklilik getiriyoruz. İyi mi?" sorusunu yönelten Erdoğan'a, vatandaşlar, "İyi." yanıtını verdi.

Erdoğan, görüntünün terörle mücadeleye yönelik kısmında ise "Terörü Cudi'de bitirdik mi? Gabar'da bitirdik mi? Tendürek'te bitirdik mi? Bestler Deresi'nde bitirdik mi? Terörü ancak biz bitiririz, biz. Bay bay Kemal ancak terörü artırır. Onun öyle bir derdi yok." ifadelerini kullandı.

- "Bay bay Kemal'in referansı nedir? Musluk açtı"

Videonun ardından sözlerini sürdüren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Nasıl? İnşallah bunları son 21 yıllık eserlerimizin üzerine bina edeceğiz. Ülkemizi her alanda çok daha ilerilere taşıyacağız. Sadece seçim döneminde yaptıklarımız bile bizimle diğer aday arasındaki vizyon ve ufuk farkını ortaya koymaya yeterlidir. Şunu soracaksınız, bay bay Kemal'in referansı nedir? Ne yaptı? Musluk, musluk. Musluk açtı. İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi onun partisinden değil mi? Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun musunuz? Yaptığı bir şey var mı? Allah göstermesin bir yağmur olduğu zaman her tarafı sel alıp götürüyor. Nerede Başkan? Bodrum'da. Nerede? İsviçre'de kayakta. Bunlar bu millete aşık değil."

- "Her şeyi bitirdin, şimdi pazarcıyla kavgaya mı geldi sıra?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu şu sözlerle eleştirdi:

"Dün de işte ne yaptı? Bir tane pazarcıyla kavga ediyor. Ya pazarcıyla kavga edilir mi? Her şeyi bitirdin, şimdi pazarcıyla kavgaya mı geldi sıra? Ondan sonra da zabıtalarla tutup karakola götürüyor. Hale bak ya, hale bak. Ne oldu? Onlar da bıraktı. Böyle bir idarecilik olmaz. Böyle bir belediye başkanlığı olmaz. Bıraktı belediyeyi gitti Van'da siyaset yapıyor. Orada da ne yapıyor? PKK'nın işaretini yapıyor. Hanım bir taraftan, o bir taraftan. Ya bunlar teröristlerle el ele, kol kola. Pazar günü bunlara gereken dersi vermemiz lazım. Ve Ekrem'ine de bay bay Kemal'ine de inşallah hem pazar hem 2024'te gereken dersi vermemiz lazım."

Onlar kavgayla, tartışmayla günlerini geçirirken, kendilerinin Togg'un teslimatlarına başladıklarını, dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu'yu donanmaya teslim ettiklerini anlatan Erdoğan, alandaki vatandaşlara, "Gittiniz mi? Sarayburnu'nda gördünüz mü? Şöyle, görenlerin ellerini bir göreyim." demesi üzerine, birçok katılımcı ellerini kaldırdı. Bunun üzerine Erdoğan, "Maşallah. Tevfik Bey, bence buradaki kardeşlerimizi sen sürekli Sarayburnu'na götür, onlar uçak gemisini bir görsünler. Tamam?" dedi.

Erdoğan, Altay tankını test için orduya teslim ettiklerini, HÜRJET'i ve adını KAAN koydukları Milli Muharip Uçağını tanıttıklarını anımsattı.

Memur ve kamu işçilerinin ücretlerinde artışa gittiklerini, emeklilerin bayram ikramiyelerini 2 bin liraya çıkardıklarını, emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kişinin talebini karşıladıklarını dile getiren Erdoğan, Anadolu Yakası'nda İstanbul Finans Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini, bu arada Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı hizmete verdiklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "muhteşem" olarak nitelediği Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 1 ay süreyle ücretsiz olduğunu ve Sivas'tan Ankara'ya 2 saatte geldiğini, İstanbul'a ise 6 saatte geldiğini belirterek, "Böyle modern bir tren." değerlendirmesini yaptı.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler mitingi