Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths ile görüştü

TAKİP ET

Griffiths, görüşmede, Türkiye'nin dünyadaki en büyük ve en yaygın alandaki arama kurtarma faaliyetini yürüttüğünü, yönetim ve organizasyon kabiliyetiyle diğer ülkelerden net şekilde ayırt edildiğini belirterek, BM'nin Türkiye için 3 aylık yardım çağrısı yapacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ile görüştü.

Oktay, AFAD Genel Merkezi'ndeki görüşmede, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren süreci yakından takip edip sahadaki personelle irtibat halinde, faaliyetleri koordine ettiklerini söyledi.

Hasar tespit çalışmalarını hızla tamamlayacaklarını ve bir yıl içinde kalıcı konutları inşa etmeyi planladıklarını belirten Oktay, sürmekte olan çalışmaların yanında kırsal alandaki faaliyetlere yoğunlaşacaklarını anlattı.

Oktay, bu süreç içinde kira, barınma ve diğer temel ihtiyaçlar için devletin, tüm imkanlarıyla depremzedelere destek olmaya devam edeceğini vurguladı.

Griffiths ise Türkiye'nin dünyadaki en büyük ve en yaygın alandaki arama kurtarma faaliyetini yürüttüğünü belirterek, yönetim ve organizasyon kabiliyetiyle diğer ülkelerden net bir şekilde ayırt edildiğini söyledi.

BM'nin, Türkiye için 3 aylık yardım çağrısı yapacağını aktaran Griffiths, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, 2021 Haiti depreminden daha büyük olduğunu ifade etti.

Görüşmede, depremlerin komşu ülkelere etkileri de ele alındı.

 Birleşmiş Milletler (BM Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay