Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Pramudwinai'yi kabul etti

TAKİP ET

Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi, terör örgütlerine yönelik ortak mücadele, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin çözüm önerileriyle Türkiye'nin başta savunma sanayisi, enerji ve turizm olmak üzere sunduğu fırsatlar ele alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-Tayland Karma Ekonomik Komisyon 4. Dönem Toplantısı için başkentte bulunan Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tayland halkına selamlarını iletti.

Türkiye ile Tayland diplomatik ilişkilerinin 65. yılında iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi, terör örgütlerine yönelik ortak mücadeleyle Rusya-Ukrayna krizine ilişkin çözüm önerilerinin ele alındığı görüşmede Oktay, başta savunma sanayisi, enerji ve turizm olmak üzere Türkiye'nin sunduğu büyük potansiyelin Tayland tarafından değerlendirilmesi temennisinde bulundu.

Oktay, görüşmede, Türkiye'nin başta Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumu olmak üzere, dünya barışına ve sivillerin korunmasına yönelik hassasiyet ve katkılarını anlatarak, Tayland'ın barış konusundaki çabalarının memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Türkiye'nin Tayland'a daha çok ihracat yapmayı arzuladığını ifade eden Oktay, Tayland tarafı ile yürütülen 2. Ortak Eylem Planı'nda 2028 yılı sona ermeden stratejik ortaklık kurulmasının hedeflendiğinin altını çizdi.

Oktay, Türkiye'nin, Tayland'dan güvenlik ve terör örgütleriyle mücadele konusunda beklentileri olduğunu aktararak, başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelenin sürdürülmesi konusunda destek beklediğini vurguladı.

Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Pramudwiani ise Türkiye'nin sunduğu ticari potansiyel ve işbirliğinden memnuniyet duyduklarını, başta savunma sanayi ve enerji olmak üzere tüm sektörlerde işbirliğini arttırmaya hazır olduklarını ve Rusya-Ukrayna savaşının barışla sonlanması için Türkiye'nin gösterdiği diplomatik çabalara müteşekkir olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai