Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları

TAKİP ET

Organizasyon kapsamındaki 100. Yıl Cumhuriyet Kupası, İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi

global iletişim ortağı olduğu, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen, DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen yarış, Dolmabahçe önlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşuyla başladı.

Türkiye Yelken Federasyonunun 2023 takviminde yer alan yarışların İstanbul etabı kapsamında düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Kupası'na, yerli ve yabancı 1000'e yakın yarışçı katıldı. İki kıta arasında düzenlenen dünyadaki tek yat yarışı olma özelliği taşıyan ve startı İstanbul Boğazı'nda verilen yarış, Dolmabahçe'de sona erdi.

İstanbul Boğazı'nda görsel bir şölene de sahne olan yarışla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, "Biz denizcilere böyle bir günde, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu imkanı veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizle birlikte bu noktada çaba sarf eden herkese çok minnettarız. Teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle bu yılki yarışın daha anlamlı olduğunu belirten Yemlihaoğlu, "Anlamı elbette ki hepimiz için çok büyük. Dolayısıyla biz de 100. yılda şu anda yüz tane yelkenliyle İstanbul Boğazı'ndayız. Saygı duruşumuzu gerçekleştirdik. Yaklaşık bin tane sporcu şu anda yüz ekiple birlikte İstanbul Boğazı'nda rekor bir sayıyla yarışı icra ediyorlar. İlk önce saygı duruşu, ardından yarış, yarın da ödül töreni var. Bugünkü yarışın ardından yarın Moda Koyu'nda bir yarışımız daha olacak. Akabinde akşam saat 20.00 bu senenin şampiyonlarını ilan edeceğimiz ödül törenimiz var." ifadelerini kullandı.

İlk etabı 25-30 Temmuz tarihleri arasında Muğla’da düzenlenen yarışların İstanbul etabı kapsamında dün Caddebostan-Adalar Parkuru'nda sporcular kıyasıya yarıştı. Organizasyonda yarın da Moda-Adalar Parkuru'nda yarışlar gerçekleştirilecek.

Son yarışın ardından Fişekhane'de düzenlenecek törenle kazananlara kupaları takdim edilecek.



Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları