Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "2023-2024 Değerlendirme ve Vizyon Toplantısı"nda konuştu:

TAKİP ET

"Gazze'deki katliam ve trajediye karşı 'dur' demek için İsrail'in bu kapsamda kullandığı kara propaganda ve dezenformasyon tekniklerini tek tek ortaya döktük ve dökmeye devam edeceğiz. Katiller, işledikleri canice eylemleri örtbas etmek için hangi yöntemi kullanırsa kullansın bunları açık seçik dünya kamuoyunun dikkatine sunacağız" - "Kimse bizim düşmanımız değil ama bir hakikat savaşı veriyoruz. Her birimiz Türkiye Yüzyılı'nın 'İletişimin Yüzyılı' olması için mücadele ediyoruz" - "Geçtiğimiz seçimlerde kamu çıkarı adına sağlıklı bir seçim ortamının inşasına katkıda bulunmak adına güçlü bir gayret ortaya koyduk. İnşallah bu sorumluluğu önümüzdeki mahalli idareler seçiminde de yerine getireceğiz ve vatandaşımızın hür iradesine ipotek koymayı esas alan dezenformasyon saldırılarına karşı mücadele vereceğiz" - "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak önümüzdeki dönem uluslararasılaşmamız artarak devam edecek"

Basın İlan Kurumu (BİK) ve TRT'nin çalışmalarına da değinen Altun, TRT ve Anadolu Ajansının Gazze'deki katliamı belgelendirdiği görsel ve haberlerinin uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini ve İsrail'in Uluslararası Adalet Divanında yargılanmasında kanıt olarak kullanıldığını belirtti.

Altun, "İletişim Başkanlığı olarak, bu tür yayınları desteklemeye ve Türkiye'nin hikayesini dünyaya anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

- "Uluslararasılaşmamız artarak devam edecek"

Fahrettin Altun, Başkanlığın 2024 hedeflerine de değinerek, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak önümüzdeki dönem uluslararasılaşmamız artarak devam edecek." diye konuştu.

Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda, yurt dışı teşkilatımıza da elbette büyük ve önemli görevler düşüyor. Yurt dışı müşavirliklerimizi el birliği ile çok daha etkin ve proaktif hale getireceğiz. Uluslararasılaşma bağlamında bir diğer odağımız diaspora ve lobicilik faaliyetlerimizdir. Diğer bir hedefimiz olarak, ülkemizde gencinden yaşlısına tüm basın mensuplarının ve medya sektöründe çalışan vatandaşlarımızın mesleki niteliklerini arttırmaları için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu kapsamda İletişim Başkanlığımız, AA, TRT ve BİK gibi kuruluşlarımızın gerek sahada, gerek internet ve dijital mecralarda gerekse konvansiyonel medya alanında yaptığı ve yapacağı örnek çalışmalarla dünya çapında rekabetçi bir konuma eriştirmek en önemli hedeflerimizden birisi."

Kurumların medya teknolojileri alanında öncü bir rol üstlenmesini önemsediklerini söyleyen Altun, "CİMER'in yapay zeka yazılımlarıyla güçlendirilmesi de bu kapsamda ele alabileceğimiz diğer gelişmelerden biri. Bunlara plan ve programlarımız çerçevesinde devam edeceğiz. Bunun yanı sıra AA ve TRT'nin de yine otomasyon ve enformasyon teknolojileri alanında birçok yeni girişimi ve yatırımı bulunuyor. AA bünyesinde geliştirilen teyit hatları, TRT'nin dijital platformlar konusundaki öncü ve yenilikçi girişimlerini daha da geliştirmeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Altun, Türk devletleri, İslam ülkeleri ve Afrika ile işbirliğini derinleştirerek, Türkiye İletişim Modeli'nin "know-how"ını (bilgi birikimi) farklı paydaşların istifadesine sunma çalışmalarına da kararlılıkla devam edeceklerini bildirdi.

Fahrettin Altun, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Türkiye Yüzyılı uluslararası işbirliğine birçok alanda büyük önem veren küresel bir istikrar ve adalet ikliminin tesisi için son derece önemli iddiaları olan bir vizyondur. Biz benimsediğimiz model doğrultusunda bu vizyonun globalleşmesine katkı sağlayacağız. Bu hedefler, Türkiye'nin iletişim alanında küresel bir lider olarak konumunu pekiştirecek ve geleceğe yönelik sağlam temeller atacaktır."

2023-2024 Değerlendirme ve Vizyon Toplantısı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun