Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun "Medyada Yapay Zekayı Yönetmek" forumunda konuştu:

TAKİP ET

"Cumhurbaşkanı'mızın liderliğiyle yeni dönemi iletişimin ve dijitalin yüzyılı olarak tanımlıyor, yapay zeka teknolojilerinde de onların medyada hakça, hakikat namına kullanımı için çalışıyoruz" - "Medyada yapay zekayla birlikte gelen meydan okumaları aşmak, yapay zekanın sağladığı imkanlardan faydalanmak için her şeyden önce insan aklına, insani yönetime, insani liderliğe, planlamaya ve denetime ihtiyacımız var"

Teyit Hattı bu bağlamda zikretmemiz gereken iki önemli projedir.

Bütün bunlara ilaveten, yapay zekanın medyadaki kullanımını yönetmek bağlamında atmamız gereken bir diğer adım ise Genel Müdür'ümüz Serdar Bey'in ifade ettiği gibi Yapay Zeka Etik Rehberi üretmektir. İşte Anadolu Ajansının bu toplantısı tam da bu amaca hizmet etmektedir ve umuyorum bu toplantıların sonunda böylesi bir rehbere ulaşma imkanına sahip olacağız."

Altun, bunun da küresel alana medya yapay zekayı kullanma bağlamında yapılacak önemli bir katkı olacağına işaret ederek, "Yapay zeka teknolojilerinin doğrudan ulusal güvenlikle ilgili bir mesele olduğu bilerek hareket etmek durumundayız, bu süreçte kamu kurumları kadar özel sektörün de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurgulamak mecburiyetindeyiz." dedi.

- "80 gazeteci İsrail tarafından hedef gösterilerek katledildi"

Altun, yapay zekanın yönetilmesi konusunun insanlığı ve gelecek nesilleri yakından ilgilendiren bir mesele olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte liderlik, planlama ve denetime ihtiyacımız olduğunu söylemiştim. Biz, kendi sektörümüzle medya boyutuyla ilgili olarak ilgili bütün kurum ve kuruluşlarımızla bu alana yatırım yapıyor, kabiliyetlerimizi ve potansiyelimizi geliştirmeye çalışıyor, kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarımızı yapıyor, kamusal ve kurumsal denetimler için gerekli yasal altyapılarımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğiyle yeni dönemi iletişimin ve dijitalin yüzyılı olarak tanımlıyor, yapay zeka teknolojilerinde de onların medyada hakça, hakikat namına kullanımı için çalışıyoruz."

Konuşmasının son bölümünde, İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı saldırılarında şehit düşen AA muhabiri Muntasır Es-Savvaf'a Allah'tan rahmet dileyen Altun, "Anadolu Ajansı camiasına bir kez daha başınız sağ olsun diyorum. Muntasır gibi 80 gazeteci İsrail tarafından hedef gösterilerek katledildi. Küresel adalet nizamı, belki de her şeyden önce bugün on binlerce masumu katleden İsrail'e hesap sormak için bir mecburiyet." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı Bilişim Vadisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Medyada Yapay Zekayı Yönetmek" Forumu