Cumhuriyet Bayramı, 3 boyutlu mapping gösterileriyle kutlandı

TAKİP ET

İSTANBUL Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İstanbul ve Ankara'daki birçok...

İSTANBUL Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İstanbul ve Ankara'daki birçok tarihi mekanda 3 boyutlu mapping gösterileri gerçekleştirildi.

"Cumhuriyetle Büyüyoruz Türkiye Yüzyılı'na Giriyoruz" temasıyla gerçekleştirilen ışık gösterilenin yanı sıra LED videolar da izleyicilerle buluştu.

İstanbul'da tarihi Haydarpaşa Garı ve Galata Kulesi'ne yansıyan son teknoloji tasarımların kullanıldığı 3 boyutlu görsellere vatandaşlar ilgi gösterdi.

Mapping gösterilerinde, "Çift başlı bir kartaldık kanat açtık tarihe. Kök saldık çınar olduk 3 kıta 7 iklime. Hilalimiz yıldızlandı al kanlara boyandı, bayrak oldu Cumhuriyet'e. Kenetlenip şahlandık devlet millet el ele. Bak eşiğindeyiz şimdi o büyük hayalin. Deden ceddin, baban neslin… Duysun dünya! En kahraman Türk milleti!" dizeleri seslendirildi.

Gösteriler, Malazgirt'ten başlayan tarih yolculuğu, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri" emri ile izleyenleri Milli Mücadele günlerine götürürken, bilimin ışığında gelişen, ileri teknolojiyle dönüşen Türkiye'nin hikayesi anlatıldı.

Gösterilerde Cumhuriyet'in kuruluşundan Türkiye Yüzyılı'na uzanan zaman yolculuğunda Türkiye'nin başarı hikayeleri, teknolojide, bilimde, altyapıda, sağlıkta, eğitimde, savunmada hayata geçirdiği projeler de vatandaşlara görsel şovlarla aktarıldı.

Türkiye Yüzyılı'na, Ahmet Yesevi'nin, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin ve Mevlana'nın öğretileriyle ışık tutan gösteri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözleri ile ülke olarak el uzatılan mazlumlara da dikkati çekti.

Gösteride ayrıca 2053 ve 2073 hedeflerine de atıfta bulunuldu ve "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şahlanarak giriyoruz. Selam olsun kanıyla canıyla kurtuluş destanını yazıp, Cumhuriyet'i kuranlara. Selam olsun Gazi Mustafa Kemal'e. Selam olsun bugün bizi Türkiye Yüzyılı'na taşıyan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a. Selam olsun yeni Türkiye Yüzyılı'na." sözleriyle son buldu.

Işık şovları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlandı. Vatandaşlar tarihi mekanların önünde üç boyutlu gösterileri cep telefonlarıyla kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ayrıca İstanbul'da Beşiktaş Meydanı ve İstanbul Havalimanı'nda, Ankara'da Kızılay Meydanı'nda, İzmir'de Konak Meydanı'nda kurulan küp LED ekranlarda "Türkiye Yüzyılı" temalı videolar gün boyu gösterildi.

29 Ekim Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı cumhuriyet bayramı