Cumhuriyet'in 100. yılı NATO'da kutlandı

TAKİP ET

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü'nün NATO karargahında düzenlediği resepsiyonda AA arşivinden fotoğraflar da sergilendi

arşivinden Türkiye'nin 100 yılında yaşanan önemli anlara ait fotoğraflardan oluşan bir seçki de sergilendi.

NATO'daki resepsiyonda, Türkiye'nin 100 yıllık yolculuğundan önemli olayları hatırlatmak ve demokrasiden diplomasiye, ekonomiden güvenliğe, teknolojik gelişimden kültür ve sanata birçok alandaki kazanımları göstermek istediklerini aktaran Gümrükçü, sergi için arşivinden faydalandıkları AA'ya da teşekkürlerini iletti.

Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama mutluluğunu NATO'daki müttefik ülkelerle paylaşmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin Cumhuriyet'in kurduğu sağlam temeller üzerinde büyümeye devam ettiğini vurgulayan Gümrükçü şunları kaydetti:

"Bunu en iyi gördüğümüz yerlerden biri de NATO. NATO içinde Türkiye sadece en büyük ikinci orduya sahip ülke olarak değil, değerlerine ve ideallerine bağlılıklarıyla, operasyonlarına ve misyonlarına katkılarıyla, siyasi açıdan bu ittifaka sağladığı katma değerle burada o kadar büyük bir hizmet görüyor ki o bakımdan bugün buraya gelmemizi sağlayan Cumhuriyet'imizi, NATO'daki müttefiklerimizle beraber kutlamak istedik."

Anadolu Ajansı cumhuriyetin 100. yılı fotoğraf Levent Gümrükçü NATO resepsiyon sergi