Cumhuriyet'in 99. yılı AKM önünde geniş katılımla kutlandı

TAKİP ET

İSTANBUL Kültür ve Turizm Bakanlığınca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılı, İstanbul'da Atatürk Kültür...

İSTANBUL Kültür ve Turizm Bakanlığınca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılı, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), Galata Kulesi'nde ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ışık gösterileriyle kutlandı.

Cumhuriyet'in 100. yılı yolunda, İstanbul'un farklı noktalarında gerçekleştirilen ışık, dron ve havai fişek gösterileri birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

AKM'nin cephesine ve Galata Kulesi'ne #KalbimizBirAtıyor etiketiyle yansıtılan gösteride, "Sen tarihin isimsiz kahramanı, açlığa, yokluğa, imkansızlığa rağmen yılmayan, istiklal mücadelesine dişiyle, tırnağıyla katılan, günü geldiğinde askerin giysisini diken, sargısını saran, günü geldiğinde cepheye mühimmat taşıyan, hürriyet dışında hiçbir karşılık beklemeyen, kendi kaderini elinde tutan, kendi kaderini kendi çizen, Cumhuriyet'e giden yol sayende...

Sen istiklal harbinin muzaffer komutanı, tarihin seyrini değiştiren büyük lider, o en kasvetli günde, ilk adımı atan, üzerine ateşten gömleği geçiren, 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyen, bu millet bir daha esaret yaşamasın diye gecesini, gündüzüne katan, yıllarca adım adım planladığı Cumhuriyet'i bir gecede ilan eden, Türkiye Cumhuriyet'i bir devlettir sayende." ifadelerine yer verildi.

Ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi sesinden "Onuncu Yıl Nutku"ndaki konuşmasından bir parça izleyicilere aktarıldı.

Türk bayrağı, Atatürk'ün fotoğrafları ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk binasının yansıtıldığı gösteride ayrıca şu dizeler seslendirildi:

"7'den 70'e kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa eden Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır, sayende... Umutla geleceğe bakan her çocuk, kurulan her hayal, aşılan her çetin yol, başarılan her zafer özgürce dalgalanan bu bayrağın altında çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlı bir Türkiye, yüzüncü yıla bir adım kala. Sayende..."

Gösteri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de bir ışık şelalesi oluşturuldu ve İstanbul Boğazı'nda havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Işık ve video gösterisinin ardından AKM önünde şarkıcı Murat Boz sahne aldı. "Adını Bilen Yazsın" şarkısıyla konserin açılışını yapan Boz, "Cumhuriyetimizin bugün 99. yılı. Nice 100 yıllara inşallah hep birlikte. Mustafa Kemal Atatürk'e buradan selamlar olsun. Nur içinde yatsın. Çok özlüyoruz onu." ifadelerini kullandı.

Sevilen şarkılarını izleyicilerle birlikte seslendiren Boz'un konserine Taksim Meydanı'nda vatandaşlar da ekranlardan izleyerek yoğun ilgi gösterdi. İzleyicilerin de şarkılara eşlik ettiği konser, aynı zamanda Galata Kulesi'ne de yansıtıldı.

Gösteriler, Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

Aynı zamanda Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün itibariyle 29 Ekim'de Ankara'daki Cumhuriyet Müzesi'ni 29 bin 138 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.





29 Ekim cumhuriyet bayramı ışık şov mapping