Dakar YEE'de "Recep Tayyip Erdoğan, Afrika'nın dostu" isimli kitap tanıtıldı

TAKİP ET

Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) gazeteci yazar Mohamed Nda'nın Fransızca kaleme aldığı "Recep Tayyip...

Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) gazeteci yazar Mohamed Nda'nın Fransızca kaleme aldığı "Recep Tayyip Erdoğan, Afrika'nın dostu" isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

Basımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılan kitabın tanıtım etkinliğine Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinden diplomatlar, Türk kurumlarının temsilcileri, gazeteciler ve edebiyatçılar katıldı.

Etkinlikte konuşan yazar Nda, "Afrika'nın dostu" olarak nitelediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daima Afrika ülkelerinin yanında durduğunu söyledi.

Türkiye'nin Afrika'nın imtiyazlı ortağı olduğunu belirten Nda, Türkiye'nin eşitlikçi bir bakışla birçok alanda kıtayla işbirliği yaptığını dile getirdi.

Nda, Türkiye'nin ekonomik işbirliği haricinde insani yardım konusunda da Afrika'da önemli bir aktör olduğunun altını çizerek, Afrika'ya en çok insani yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

Birçok Afrika ülkesinin Türkiye'den birçok askeri ekipman aldığı anımsatan Nda, Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük askeri üssünün de Somali'de bulunduğunu hatırlattı.

Nda, tüm bu gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde yaşandığına dikkati çekerek, Erdoğan'ın Afrika'yı uluslararası toplum önünde de daima savunduğunu vurguladı.

Nda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de Afrika'nın daha güçlü temsil edilmesini açıkça dile getiren Afrikalı olmayan tek lider. Daima Afrika'nın dertlerini kendine dert edinen bir lider. Rusya-Ukrayna krizinde de Erdoğan'ın girişimiyle oluşturulan Tahıl Koridoru Afrika için hayati önem taşıyordu. Kısacası Erdoğan, Afrika'yı her alanda savunmaktan geri durmuyor." diye konuştu.

Etkinlik, ikramların ardından sonra erdi.


"Recep Tayyip Erdoğan Afrika'nın dostu" Dakar Yunus Emre Enstitüsü Senegal