Dans sporlarında breaking ve hip-hop Türkiye şampiyonları belirlendi

TAKİP ET

Türkiye Dans Sporları Federasyonunun düzenlediği Hip-hop ve Breaking Türkiye Şampiyonalarında dereceye girenler belli...

Türkiye Dans Sporları Federasyonunun düzenlediği Hip-hop ve Breaking Türkiye Şampiyonalarında dereceye girenler belli oldu.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre İstanbul'da SDR Dance Center'da gerçekleştirilen şampiyonada hem ulusal sıralama hem de Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil edecek milli sporcular belirlendi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez yer alacak "breaking"de 18 yaş üstü erkekler kategorisinde Oğuzhan Karademir birinci, Furkan Yılmaz ikinci ve Murat Abdurrahmanoğlu da üçüncü; 18 yaş üstü kadınlarda Jasmijn Millie birinci, Nadire Selin ikinci, Ebru Tuğ üçüncü oldu.

18 yaş altı erkeklerde Efe Cem, kızlarda Nadire Selin, 16 yaş altı erkeklerde Emir Sönmez, kızlarda Ceylin Han, 14 yaş altı erkeklerde Cenk Midilliç, kızlarda Nurperi Yedikardeşler birinciliği elde etti.

"Hip-hop"ta ise 21 yaş üstünde Ömer Öztürk, 21 yaş altında Berfin Şentürk, 16 yaş altında Sava Okan, 12 yaş altında Emir Sönmez ve 9 yaş altında Lal Öncü Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, "Breaking"in olimpik branş ilan edilmesinin ardından bu alanda kapsamlı çalışmalara başladıklarını belirterek, "Türkiye genelinde yetenek arayışımıza kulüplerimizin desteğiyle devam ediyoruz. Kızlarda yarışmalara katılan çok az sporcu vardı. Yeni sporcular yetiştirmek için yürüttüğümüz çabalar sonuç vermeye başladı. Breaking’e özellikle alt yaş gruplarında ilginin arttığını görmek beni sevindiriyor. Federasyon olarak uluslararası başarı elde eden tüm sporcularımıza imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen, maddi-manevi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

dans Türkiye Dans Sporları Federasyonu