DEİK Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı Özgüven, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

TAKİP ET

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı. Özgüven, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt...

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı.

Özgüven, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği, "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek beğendiği kareleri oyladı.

"Haber" kategorisinde Doğukan Keskinkılıç'ın, Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni öncesi Türk Yıldızları'nın yaptığı gösterinin, gökyüzünde beliren ay ile güzel bir görüntü oluşturduğu "Gece uçuşu" adlı fotoğrafına oy veren Özgüven, fotoğrafın, "gökyüzünde uyum ve ahengi" en güzel şekilde yansıttığını kaydetti.

"Spor" kategorisinde tercihini, Cüneyt Çelik'in otomobil sporlarında 2021'de şampiyonluk kazanan pilotların buzla kaplı Çıldır Gözü üzerinde atlı kızakla yarış yaptığını gösteren "Beygir gücü" adlı fotoğrafından yana kullanan Özgüven, bu fotoğrafta "geçmişle geleceğin aynı karede" yer aldığını söyledi.

Özgüven, "çevre-yaşam" kategorisinde de Bestami Bodruk'un, Diyarbakır'da çocukların hayal dünyalarını zenginleştirmek ve onlara bilimi sevdirmek amacıyla sınıf öğretmeni Nursel Gündüzlap Gülsever'in "Masalcı nine" ve fen bilgisi öğretmeni Recep Gün'ün "Muciddin" karakteri ile köyleri gezdiğini gösteren "Masalcı nine ve Muciddin amca" adlı fotoğrafı için oy verirken bu fotoğraf için "Geleceğimiz çocuklar." ifadesini kullandı.

"Yılın Fotoğrafları" DEİK Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı Özgür Onur Özgüven Özbekistan