Demokratlar Platformu merhum Başbakanlardan Adnan Menderes'in kabrini ziyaret etti

TAKİP ET

Platformun Genel Başkanı Harun Hınız: - "Menderes, demokrat misyonuyla bu aziz milletin gönlünde 73 yıldır yaşayan çok değerli bir devlet büyüğümüz, bizim de kıymetli bir abidemizdir. Cumhuriyet Halk Partisi ve onun lideri, hiç utanmadan, sıkılmadan bu aziz milletle Menderes'in sözü olarak tarih bulmuş, vizyon bulmuş, duygu bulmuş, maneviyat bulmuş 'Yeter söz milletindir' sloganını ne yazık ki kullanmaktadır" - "Önce şehit Başvekilimizi astılar, sonra da hiç utanmadan, sıkılmadan şehit Başvekilimizin 'Yeter söz milletindir' sözünü kendi parti binalarına asarak tekrar Menderes ruhunu idam sehpasına çektiler. Bu siyaset aymazlığını, bu siyaset kalpazanlığını şiddetle reddediyoruz, kınıyoruz"

Demokratlar Platformu Genel Başkanı Harun Hınız, merhum Başbakan Adnan Menderes'in demokrat misyonuyla aziz milletin gönlünde 73 yıldır yaşayan çok değerli bir devlet büyüğü olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi ve onun lideri, hiç utanmadan, sıkılmadan bu aziz milletle Menderes'in sözü olarak tarih bulmuş, vizyon bulmuş, duygu bulmuş, maneviyat bulmuş 'Yeter söz milletindir' sloganını ne yazık ki kullanmaktadır." dedi.

Demokratlar Platformu üyeleri, Topkapı Anıt Mezar'da bulunan Adnan Menderes'in kabrini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Hınız, 14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletindir" anlayışıyla tek parti sisteminin baskıcı anlayışını yok eden, aziz milletin milli ve manevi değerlerini tekrar aziz milletle buluşturan merhum Başbakan Menderes'in, 27 Mayıs 1960'taki darbenin ardından 17 Eylül 1961'de şehit edildiğini söyledi.

Hınız, sözlerinin yanlış anlaşılmaması için ön cümle kurmak istediğini, Allah'a iman eden ve teslim olmuş insanlar olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gördüğünüz mekan Türk siyasetinin kıblesidir. Bir önceki cümleyi de bunun için kurdum. Menderes, demokrat misyonuyla bu aziz milletin gönlünde 73 yıldır yaşayan çok değerli bir devlet büyüğümüz, bizim de kıymetli bir abidemizdir. Cumhuriyet Halk Partisi ve onun lideri, hiç utanmadan, sıkılmadan bu aziz milletle Menderes'in sözü olarak tarih bulmuş, vizyon bulmuş, duygu bulmuş, maneviyat bulmuş 'Yeter söz milletindir' sloganını ne yazık ki kullanmaktadır. Önce şehit Başvekilimizi astılar, sonra da hiç utanmadan, sıkılmadan şehit Başvekilimizin 'Yeter söz milletindir' sözünü kendi parti binalarına asarak tekrar Menderes'in ruhunu idam sehpasına çektiler. Bu siyaset aymazlığını, bu siyaset kalpazanlığını şiddetle reddediyoruz, kınıyoruz."

Menderes'in bir misyonu olduğunu kaydeden Hınız, siyasette isimlerin değişebildiğine dikkati çekerek, ruhların ise asla değişmeyeceğini bildirdi.

Dün Demokrat Parti, Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi ile Refah Partisi, bugün ise AK Parti ile bu misyonun vücut bulduğuna dikkati çeken Hınız, "Bu anlayışla bu misyon ve bu platform hem Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanında hem de Menderes vizyonu ve Menderes'in bu Menderes kokulu evlatlarıyla beraber bu yolculukta hep de yanlarında olacak." ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'a da bir sözü olduğunu aktaran Hınız, şöyle devam etti:

"Bir milletvekilliği uğruna bu misyonun çok değerli bir kıymetini, Menderes'imizi şehit eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin gölgesinde milletvekili olmak ve bunu sürdürebilmek için bu aymazlığa ve bu kalpazanlığa ses çıkarmaması bizi gerçekten üzmüştür. Gültekin Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değirmenine su taşımaya çalışıyor ama şunu iyi bilmelidir ki o dere kurumuştur, o derede su yoktur. O misyonda, o ruh az önce ifade ettiğim gibi AK Parti'nin gövdesiyle buluşmuş, isimleri değişmiş ama o ruh ve o misyon devam etmektedir."

- "Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir"

Hınız, bu misyonun Menderes kokulu soylu evlatlarının burada olduğunu, Türkiye'nin her yerinde var olmaya devam edeceğini söyledi.

"Yeter söz milletindir" sözünün ruhu ve manasının demokratlara ait olduğunu vurgulayan Hınız, "(Bu söz) Menderes'i sevenlere aittir, Türkiye'yi sevenlere aittir. Türkiye'ye hizmet edenlere aittir. Üç, beş siyaset soytarısının, siyaset kalpazanlarının bu sözleri kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından platform üyeleri merhum Adnan Menderes'in mezarı başında dua etti.

Adnan Menderes Demokratlar Platformu Harun Hınız