Deprem bölgelerine yardıma giden soydaşlar, Batı Trakya'ya döndü

TAKİP ET

Konya Selçuk Üniversitesi mezunu Bilgehan Şerifoğlu: - "Oraya görev bilinciyle gittik çünkü biz, Türkiye'de okuduk ve orada büyüdük. Bunu bir vefa borcu gibi düşündük. İnşallah birilerine yardımımız dokunmuştur"

AYHAN MEHMET - Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrasında "Türkiye'ye karşı vefa borçlarını ödemek" düşüncesiyle yardım çalışmalarına destekte bulunmak için deprem bölgelerine giden soydaşlar, Batı Trakya'ya döndü.

İskeçe'ye bağlı Ketenlik köyünde yaşayan Konya Selçuk Üniversitesi mezunu Bilgehan Şerifoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Hüseyin Dangala ve Burhan Karadayı, deprem bölgelerinde yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Şerifoğlu, deprem haberinin ardından büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, diğer iki arkadaşıyla yardım için deprem bölgelerine gitme kararı aldıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi'nde AFAD ekiplerine yardım ettiklerini anlatan Şerifoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Açıkçası orada insanlar acı çekerken yerimizde duramadık. Doğrudan Kahramanmaraş'a geçtik, orada profesyonel ekiplere yardımcı olmaya çalıştık. Bir müddet sonra Antep'in köylerine geçtik, oralara yardım ulaştırmaya başladık. Gıda, bebek bezi, giyim ve özellikle kış ayları olduğu için atkı ve bere gibi malzemelerden paketler yapıyorduk. Bunları alıp dağ köylerine ulaştırmaya çalışıyorduk. Oraya görev bilinciyle gittik çünkü biz, Türkiye'de okuduk ve orada büyüdük. Bunu bir vefa borcu gibi düşündük. İnşallah birilerine yardımımız dokunmuştur."

Dangala da deprem bölgesinde hiç beklemedikleri bir manzarayla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Bizim de çalışmalara katıldığımız enkazın birinden iki gün önce canlı kurtulan birisi oldu. Bunun mutluluğu bize yetiyor." dedi.

Deprem bölgesine yardıma giden Karadayı ise Gaziantep esnafının duyarlılığına dikkat çekerek, "Mesela biz, 5 bin Türk liralık malzeme istiyorduk, esnaf abilerimiz 8 bin Türk liralık veriyordu. Herkes elinden geldiği kadar destek veriyordu." diye konuştu.

Batı Trakya DEPREM Iskece soydaşlar