Deprem bölgesinde görev alan belediye ekibi Kahramankazan'a döndü

TAKİP ET

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: - "Ekibimiz, AFAD, UMKE ve İHH ile koordineli çalışarak 84 kardeşimizi göçük altından çıkardı"

"Asrın felaketi" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için bölgeye giden Kahramankazan Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi ilçeye döndü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem bölgesinden dönen ekibi, Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve belediye personeli karşıladı.

Serhat Oğuz, belediye hizmet binasındaki nikah salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, deprem olduğu haberinin gelmesinin hemen ardından harekete geçtiklerini söyledi.

Oğuz, "Ekibimizin lideri Ömer Ünal beni aradı. Durumun çok ciddi olduğunu hemen yola çıkacağını bildirdi. Arama kurtarma ekibimizi hemen bölgeye uğurladık. Arama kurtarma ekibimizden Allah razı olsun, aç susuz içerdeki insanları kurtarmaya çalıştılar. Ekibimiz, AFAD, UMKE ve İHH ile koordineli çalışarak 84 kardeşimizi göçük altından çıkardı." ifadelerini kullandı.

Oğuz, deprem bölgesine kurdukları devasa çadırda ise 6 bin depremzedeye yemek ikramında bulunduklarını kaydetti.

"Kardeş aile" projesini hayata geçirdiklerini bildiren Oğuz, "Depremzede kardeşlerimize burada ev sahipliği yapacağız onlara destek olacağız. Yerleşmek isteyenlere iş bulacağız. Bu büyük bir afet yıkıcı etkisi yaşadığımız bütün depremlerden fazla. Yaraları sarmak için fedakarlık yapacağız. Resmi kurumlarla devletimiz yaraları sarmaya başladı bizde destek olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Parlar ve Belediye Başkanı Oğuz, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibe plaket verdi.

arama kurtarma birliği Kahramanmaraş depremi plaket takdimi