Deprem bölgesinden getirilen kedi ve köpekler veteriner kliniklerinde tedavi ediliyor

TAKİP ET

Gönüllü veteriner hekimler tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği...

Gönüllü veteriner hekimler tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği illerden getirilen 100 köpek ve 32 kedi, İstanbul ve Kocaeli'deki 25 veteriner kliniğinde tedavi altına alındı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan depremlerin ardından bazıları enkaz altından kurtarılan 100 köpek ve 32 kedi, gönüllü veterinerler tarafından Pendik'teki bir veteriner kliniğine getirildi.

Bir kısmının tedavisi burada yapılan kedi ve köpekler, İstanbul ve Kocaeli'deki toplam 25 kliniğe dağıtıldı. Gönüllü 50 veteriner ve 10 tekniker tarafından tedavileri yapılan hayvanların bir kısmı, mikroçipleri sayesinde sahiplerine teslim edilirken, 40'ı sahiplendirildi. Veteriner kliniklerinde bakımları yapılan kedi ve köpekler, tedavileri tamamlandıkça sahiplendiriliyor.

- "Travmalarını atlatacağımızı umuyorum"

Deprem bölgesinden getirilen 6 kedi ve köpeğin tedavisi de Pendik'teki özel bir veteriner kliniğinde sürüyor.

Klinikte görevli Veteriner Rüya Deniz, İstanbul Veteriner Hekimler Odasına bağlı çalışan diğer klinikler gibi depremler sonrası ellerinden geleni yapmak için gönüllü çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kendi imkanlarıyla deprem bölgesine giderek, enkazdan kurtarılan veya sahipleri bilinmeyen evcil hayvanları İstanbul'a getirdiklerini belirten Deniz, "Hayvanları takip altına aldık. Çipli olanları tedavilerinin ardından sahiplerine ulaştırdık. Hayvanların bakımlarını tamamen ücretsiz olarak yapıyoruz. Hepsi çok sevecen. Tabii ki travmaları var ama bunları atlatacağımızı umuyorum. Sahipsiz hayvanları ise sahiplendirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

DEPREM kedi köpek tedavi Veteriner