Deprem! 'Kayseri 700 kilometre canlı bomba üzerinde' demenin kime ne faydası var?

TAKİP ET

Depremlerin ardından yer bilimciler arasında yaşanan tartışma devam ederken Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'den dikkat çeken bir açıklama geldi: 'Kayseri 700 kilometre canlı bomba üzerinde' demenin kime ne faydası var?

Depremlerin ardından yer bilimciler arasında yaşanan tartışma devam ederken Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'den dikkat çeken bir açıklama geldi: 'Kayseri 700 kilometre canlı bomba üzerinde' demenin kime ne faydası var?

İçelli, '(Kayseri) 700 kilometre canlı bombanın üzerinde oturuyor dediğinizde oradaki insanları gerçekten canlı bir bombanın üzerinde oturuyor hisle o insanları geceleri uyuyamaz hale getiriyorsunuz.

(DEPREMLER) NE YAPTIĞINIZ BELLİ DEĞİL!

Yapmak istediğinizin ne olduğu hiç belli değil! O insanlarımı düşünüyor sunuz? Yoksa düşünmüyor musunuz? Ne yaptığınız belli değil.

Muhatabınız o insanlar olmayacak. Canlı bombanın üzerinde oturuyorsun diyosun adama.

Yapmak istediğimizin ne olduğu hiç belli değil arkadaşlar. Yani ciddi olarak söylüyorum hiç yani o insanları mı düşünüyorsunuz yoksa düşünmüyor musunuz? Ne yaptığınız belli değil!

Muhatabınız o insanlar olmayacak. Canlı bombanın üstünde oturuyorsun diyorsun bir adama. Yahu yahut devlet yetkililerine söyleyeceksin sen bunu. Diyorsun ki ben devleti uyarıyorum. Hayır!

ATARKEN BİRAZ DESTEKLİ ATIN!

Bir de bizden diyorduk. Orada İdlib deprem olmaz diyenler var. Nasıl ya arkadaş biz orada deprem olmaz demiyoruz. Ama atarken biraz destekli atın diyoruz. Yedi yüz kilometre dediğinizde Tunceli'den başlarsanız o fay için ta delilerden başlayıp Ovacık'tan deliller fayı. Oradan Kayseri'nin içerisine girecek. Erciyes'ten devam edecek. Oradan da şey inecek. Ecemiş. Malum bizim en sevdiğimiz faylardan bir tanesi. Ecemiş'ten girecek. Kaç taneyi geçiyorsunuz?

NEDEN SADECE KAYSERİ? 

Neden sadece Kayseri? Hadi ben herkesi korkutayım o zaman. Tunceli'den başlarız

Oradan Sivas'a geliriz. Oradan Kayseri'ye geliriz. Nevşehir, Aksaray, Niğde'ye geçeriz. Onun arkasına bir Mersin, Adana yaptık. O iş tamam. Yedi yüz kilometre dedin ise o. Deyin ki Kayseri'nin içerisinde toplam hepsinin bütün fayları toplasanız ve yüz elli kilometreyi geçmeyecek fayda var. Yani yüz yirmi, yüz otuz arasında. Hadi yüz elli diyelim

Yani Kayseriliyi neden böyle hoplatıyoruz? Derdimiz ne?

Birileri yapay deprem deyip Kayseri'yi şey yapıyor.

Ya arkadaşlar Kayseri'den daha fazla riskli olan şu anda ben söylemeyeceğim bazı ya bildiğimiz yerler var ama tam söyleyemiyoruz. Neyin ne olduğunu bilmediğimiz için ortalığa düşmek istemiyoruz.

(DEPREMLER) DAHA RİSKLİ OLAN YERLER VAR!

Daha riskli olan yerler var. E bunları söyleyin madem çok biliyorsunuz.

Oraya bindirdi, oradan indirdi. Ya ciddi anlamda sizler de psikolojik sorunlar yaşarken kendi yaşantınızı başkalarına lanse ediyorsunuz. Ya yapmayın böyle.

Ya bize de diyorsunuz ki hani yenilik deprem üretmez Üretmez diye bir şey yok. Hepsini söylüyoruz. Nerede? Hangi fayda? Nasıl bir deprem olur? Nasıl bir atım olur? Bunları tek tek zaten anlatıyoruz.

Yani insanları böyle germenin anlamı yok. Tamam uyaracağız hep beraber.

Deprem olmaz demiyoruz ki zaten hiç!

Deprem olmaz diye bir şey yok. Yani deprem olacak ama hangi fayda? Ne olacak? Yedi yüz kilometre canlı bombanın üstüne Kayseri'ye bilmem ne.

Bak kaç tane il saydın demin? Bu illerin üstünde o, o dediğiniz yedi yüz kilometrelik fark?

Geçtiği illerden bahsediyorum size Belki ne biliyorsunuz? Yani Mersin'de olacak. Hiç Mersin'i söylediniz mi? Ağzınızdan çıktı mı? Geçen gün bir Antalya için düştünüz mesela ortaya. Tunceli'ye söylediniz mi? Ovacık fayını söylediniz mi? Yok. Neymiş? Kayseri'ye bindirmiş. Kayseri'ye indirmiş. E bir yere Adana'yı sallıyorduk. Yumurtalıkları taşı patlattınız! Yani lütfen yapmayın ya. Koca koca insanlarsınız. Yani bizlerin sizlerden örnek alması gerekirken biz sizlere böyle frenlemeye çalışıyoruz ki.

E bir de yani elli sene akademisyenlik yapıp da her tarafa ulaşabilecekken her yere uzanabilecekken niye yapmadınız da şimdi düştünüz?

Yani bunu kusura bakmayın yani kimse kusura bakmasın Neyse anlayan anlar zaten. Yedi yüz kilometrelik fayın neresinde hangi deprem olacağını söylesinler?

Lokasyon bildirsinler. Deprem olmaz demiyoruz bakın. Yarın bir altılık deprem vurun o devir yedi yüz kilometrelik içinde. deliler fay üzerinde vurdu mesela. Onu da ben bildim.

Ya Allah'ını seversen. Ecem işin üzerinde dörtlük bir deprem oldu. He. Şu şu hoca uyarmıştı bak oldu. Ya dörtlük depremin neyini uyarıyoruz? Yirmi altı tane oldu geçen ay ya. Yirmi altı tane oldu. Her gün sallarsak bir tanesi tutuyor. Ben bunu anlatmaktan yıldım artık. Bıktım. Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Deprem! Kayseri 700 kilometre canlı bomba üzerinde (Videolu haber)

Kayseri Kayseri Gündem son dakika deprem deprem Kayseri deprem