Deprem uzmanı Kalafat: Kayseri önlem alması gereken illerin başında geliyor!

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, Kayseri'de seminer verdi. Kalafat, Kayseri'nin de önlem alması gereken illerin başında geldiğini vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, Kayseri'de seminer verdi.

Kalafat burada yaptığı konuşma, Anadolu'nun bir çok yerinde aktif fay hatları bulunduğunu, önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kayseri'nin de önlem alması gereken illerin başında geldiğini vurgulayan Kalafat, şöyle konuştu:

"Kayseri'de herhangi bir sıkıntının olmadığını söylemek isterdim ancak durum öyle değil. Bunu söylemek mümkün değil. Büyük depremlerin tekrarlanma süresi 500 yıl ancak bazı hatlarda daha sık deprem olabiliyor. Kayseri'de hem kuzeyde hem de güneyde irili ufaklı fay hatları var. Bunların her biri çalışabilir. Bu fay hatları orta büyüklükte depremler başta olmak üzere zaman zaman da yine 7'ye yakın şiddetli depremler de üretebilir. Dolayısıyla biz bu coğrafyada yaşamak istiyorsak muhakkak depreme dayanıklı binalarda oturmamız ve depreme karşı bilinçli bir toplum haline gelebilmemiz gerekir."

Küçük depremler büyük depremin habercisi mi? Adnan Evsen cevapladı

Kayseri'de yaşanan 2 deprem artçı sarsıntı!

Deprem Profesöründen Kayseri dahil 18 il için uyarı!

31 Mart'ta Sarız fayında meydana gelen 4 deprem Kayseri'yi nasıl etkiler?

Depremlerin Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki etkileri ön raporu

Kayseri'nin deprem raporu yayımlandı!

DEPREM Doğan Kalafat Kayseri Kayseri deprem Kayseri Gündem Kayseri Son Dakika