Depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarımı için çimento sektöründen seferberlik

TAKİP ET

Türkçimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik: - "Çimko, Limak Çimento ve Oyak Çimento, hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarım işlerinde kullanılan beton temini için büyük bir iş birliği ağı kurdu"

Türkçimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Çimko, Limak Çimento ve Oyak Çimento'nun hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarım işlerinde kullanılan beton temini için büyük bir iş birliği ağı kurduğunu belirtti.

Türkçimento'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yücelik, yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi, yaralı kurtulanlara geçmiş olsun dilekleri iletti.

Çimento sektörünün çatı organizasyonu olarak üye şirketleriyle birlikte felaketin yaşandığı bölgelerdeki yaraları sarmak üzere tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Yücelik, deprem felaketinin ilk gününden bu yana çimento ailesi olarak, gerek kurtarma faaliyetleri gerekse gıda, tıbbi ilaç yardımları konusunda azami destek sağladıklarını aktardı.

- "Hatay Havalimanı'na ilk uçuşun hafta başı yapılması planlanıyor"

Her türlü desteği vermeye büyük bir özveriyle devam ettiklerini bildiren Yücelik, şunları kaydetti:

"Depremde zarar görerek hizmet veremez hale gelen Hatay Havalimanı için de sektör olarak büyük bir seferberlik başlattık. Çimko, Limak Çimento ve Oyak Çimento, hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarım işlerinde kullanılan beton temini için büyük bir iş birliği ağı kurdu. Bölgede hasar gören ve tahliye yardım işlemlerinden dolayı araç yoğunluğu yüksek erişim yolları ile yine hasar gören agrega, beton tesisleri ve iş ekipmanları koşulları altında imkanlarını birleştiren şirketler, onarımı üstlenen yüklenici firmaya kesintisiz ürün ve hizmet ulaştırdı. Dün akşam itibarıyla tamamlanan tadilat işlemlerinin ardından Hatay Havalimanı'na ilk uçuşun hafta başı yapılması planlanıyor. Hatay Havalimanı, bölgenin lojistik ağ kapasitesi yönünden hayati bir önem taşıyor."

Türkçimento olarak Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye deneyimli ekiplerini gönderen üyelerine teşekkür ettiklerini aktaran Yücelik, "Bölgede enkaz çalışmalarında hayatları kurtaran tüm çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

DEPREM Hatay Havalimanı