Depremde yaralılara koştu, şimdi kaldığı yurtta depremzedelere yemek dağıtıyor

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlere Adıyaman'da yakalanan ve evinden çıktıktan sonra yaralıların yardımına koşan Mehmet Özen, şimdi de Ankara'da yerleştiği yurtta depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor - Depremzede Mehmet Özen: - "Burada oturmaya gönlüm razı olmadı. Çalışanların da çok yorulduğunu gördüm. Elimden geldiği kadar bir şeylerin ucundan ben de tutmak istedim"

AYŞE ŞENSOY BOZTEPE - Kahramanmaraş merkezli depremlere Adıyaman'daki evinde yakalanan Mehmet Özen, annesi ve ağabeyiyle Ankara'da kaldığı yurtta, depremzedelere yemek dağıtımından temizliğe kadar her işe gönüllü destek veriyor.

Adıyaman'ın merkez ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Mehmet Özen, depreme annesi, babası ve ağabeyi ile kaldığı evlerinde yakalandı. Depremin ardından bulunduğu binadan çıkmayı başaran Özen, yıkılan binalardaki insanların yardımına koştu.

Aynı zamanda AFAD gönüllüsü olan Özen, enkaz altından çıkan yaralıların hastanelere ulaştırılmasında ekiplere yardımcı oldu.

Daha sonra ailesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığının Ankara'nın Çubuk ilçesindeki yurduna yerleşen Özen, yurtta kalan diğer depremzedelerin yaralarını sarabilmek için burada da birçok çalışmada gönüllü yer aldı.

Yurtta sosyal marketteki ürünlerin ayrıştırılmasından depo düzenlemesi ve yemek dağıtımına kadar her işe yardımcı olmaya çalışan Özen, bu fedakarlığını fark eden yemekhanenin işletme sahibi tarafından işe alındı.

Özen, şimdi annesi ve ağabeyi ile kaldığı yurdun yemekhanesinde depremzede ailelere yemek dağıtıyor.

- "Hava aydınlanmaya başlayınca her tarafın yıkıldığını gördük"

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Mehmet Özen, deprem anında büyük bir sarsıntıyla uyandıklarını söyledi.

Dışarı çıkmaya çalıştıklarını fakat sarsıntının etkisiyle kapıların sıkıştığını belirten Özen, "Evimiz yıkılmadı ama içerdeki duvarlar hasar aldı. Deprem bittiğinde dışarı çıkabildik, hava çok karanlık olduğu için ne olduğunu anlayamadık. Hava aydınlanmaya başlayınca her tarafın yıkıldığını gördük." diye konuştu.

Kendine geldiğinde enkaz altında kalan insanların yardımına koştuğunu aktaran Özen, şunları kaydetti:

"Enkazdan çıkarılan yaralıların hastaneye ulaştırılmasına yardımcı oluyorduk. Zaten gönüllü AFAD ekibindeydim. Elimden geldiği kadar ekiplere yardımcı olmaya çalıştım. Evimiz ağır hasar aldığı için Ankara'ya gelmek zorunda kaldık. Burada oturmaya gönlüm razı olmadı. Burada çalışanların da çok yorulduğunu gördüm. Elimden geldiği kadar bir şeylerin ucundan ben de tutmak istedim. Kıyafetlerin düzenlenmesi, depolardaki su ve gıdaların düzenlenmesinde yardımcı oldum. Sonra yemekhaneye geçtim. Burada çalışmak bana çok iyi geliyor. Boş oturmaktansa en azından elimizden bir şeylerin gelmesi çok güzel."

adıyaman DEPREM Kahramanmaraş Mehmet Özen