Depremin ardından Kayseri'nin ilçelerinde son durum

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremler Kayseri'nin ilçelerinde de hissedildi. Yahyalı, Sarız, Develi, Felahiye, Özvatan, Akkışla, Sarıoğlan, Bünyan ve Yeşilhisar'da depremin ardından ne oldu? İlçelerde son durum nedir?

Kahramanmaraş merkezli depremler Kayseri'nin ilçelerinde de hissedildi.

Depremin ardından Yahyalı

Yahyalı'da Gazibeyli Mahallesi'nde bulunan bir caminin minaresinin üst kısmında hasar meydana geldi.

Yahyalı Belediyesi anons cihazlarından vatandaşları, yüksek katlı binalara girilmemeleri konusunda uyardı. Bazı vatandaşlar Kadın ve Gençlik Merkezi ile Gözbaşı Tesisi'ne sığındı.

Depremin ardından Sarız

Sarız'da bazı binalarda ve iş yerlerinde hasar oluştu. Vatandaşlar Sarız Sosyal Yaşam Merkezi'nde ve Sarız Belediyesi'nin kurduğu çadırlarda toplandı. Vatandaşlara çay ikram edildi.

Depremin ardından Develi

Develi'de vatandaşlar sosyal tesislerde ve belediyenin kurduğu çadırlarda misafir ediliyor. Akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Depremin ardından Felahiye

Felahiye'de vatandaşlar Kadın ve Gençlik Merkezi'nde misafir edildi. Felahiye Belediyesi, Osmaniye’ye 6 personel, arama kurtarma ekipmanı ile bir minibüs gönderdi.

Depremin ardından Özvatan

Özvatan'da spor salonu toplanma merkezi olarak belirlendi. Özvatan Belediyesi, toplanan yardım malzemelerini deprem bölgelerine gönderecek.

Depremin ardından Akkışla

Akkışla'da deprem nedeniyle bazı metruk binalar yıkıldı.

Depremin ardından Sarıoğlan

Sarıoğlan'da binalarda oturan vatandaşlar evlerini boşattı. Sosyal yaşam merkezinde vatandaşlara çay ve çorba ikram edildi.

Depremin ardından Bünyan

Bünyan'da Sümer Mahallesi'nde 3 evde hasar oluştu. Belediye Başkanı Özkan Altun ve Kaymakam Turgut Gülen, vatandaşlara vce esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vatandaşlar, toplanma alanı olarak belirlenen Mini Terminal'de misafir edildi. Bünyan Belediyesinden bir ekip, Osmaniye'de gönderildi.

Depremin ardından Yeşilhisar

Yeşilhisar'da yüksek binalarda oturanların çoğunluğu sokağa çıktı. Vatandaşlardan bazıları araçlarında bekledi, bazıları toplanma merkezlerine sığındı. Polis ve jandarma ekipleri anons yaparak vatandaşları uyardı.

DEPREM kayseri Yahyalı Yeşilhisar Bünyan Felahiye Sarıoğlan Kayseri Kayseri deprem