Depremlerden etkilenen Kayseri'de ağır hasarlı 4 bina tespit edildi (GÜNCELLEME)

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri'de 2 bin binanın incelendiğini, ağır hasarlı 4 bina tespit edildiğini söyledi. (Güncelleme: Bu basın toplantısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın açıklamasından önce yapılmıştır. Bakanlık tarafından Kayseri'de ağır hasarlı yıkılacak bina sayısı 25 olarak açıklanmıştır.)

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri'de 2 bin binanın incelendiğini, ağır hasarlı 4 bina tespit edildiğini söyledi.

Kayseri'de deprem yakından hissedildi

Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla belediyede düzenlediği toplantıda, Kayseri'nin de depremi yakından hissettiğini belirtti.

Kayseri'de 2 bin bina incelendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Kayseri İl Müdürlüğünün vatandaşlardan gelen talepler üzerine binalarda inceleme başlattığını anlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"2 bin bina incelendi, 1700'ü sisteme aktarıldı, sonuçlandırıldı. Bunlardan dördü ağır hasarlı, içlerinden birinin belki yıkılması gerekecek, onun süreci takip ediliyor. 3 ağır hasarlı minare ve 2 ağır hasarlı okul var. Bu okullar depremden önce de depreme dayanıklılık bağlamında yetersiz olduğu tespit edilen okullar. Bunlarla ilgili gereken işlem yapılacak."

Depremin ardından yeni anlayışla yapıların değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Büyükkılıç, Kayseri'ye gelen her depremzedeye önce AFAD'a kayıt yaptırması uyarısında bulundu.

Kayseri'den başka şehre gideceklere Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacağını bildiren Büyükkılıç, kente gelen 10 bin 451 depremzedeye tüm belediyelerin sosyal tesislerinin açıldığını ve ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

KAYSERİ'DE YIKILACAK BİNA SAYISI REVİZE EDİLDİ

Not: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının açıkladığı yıkılacak bina sayısı ile Büyükşehir Belediyesinin sayısı uyuşmadığı için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü ile temasa geçtik. Yıkılacak, hasarlı bina sayısının Bakanlık tarafından açıklanan sayı olduğunu teyit ettik. Kayseri'de yıkıLacak bina sayısı ilişkili haberde.

Son Dakika! Depremin ardından Kayseri'de yıkılacak bina sayısı belli oldu

Depremin ardından Kayseri dahil 13 ilde hasar tespit çalışması yapıldı

ağır hasar DEPREM Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kayseri Kayseri Gündem Kayseri Haberleri kayseri hasarlı binalar Kayseri yıkılacak binalar