Depremzede çocuklar Kukla ve Karagöz Festivali'ne katıldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar, "2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali"...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar, "2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali" kapsamında düzenlenen "Karagöz ve Hacivat" gösterisi izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği tarafından Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde "2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali"nin açılışı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, açılışta sanatın en çok da çocuklara iyi geldiğini belirterek, deprem bölgesinde özellikle çocuklar için sanat faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Festivalin bu yıl uluslararası nitelik kazandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Yavuz, etkinliğe İtalya, Arnavutluk ve Rusya'dan katılım olduğunu söyledi.

- "Atölyeler, sergiler ve söyleşiler gerçekleştirilecek"

Yavuz, festival kapsamında başta Bakanlığın çeşitli salon ve sahneleri olmak üzere Ankara'nın çeşitli noktalarında bir hafta boyunca oyunların sahneye konulacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Atölyeler, sergiler ve söyleşiler gerçekleştirilecek. 16 Mart'ta ise görme, işitme ve ortopedik engelli çocuklarımızla özel bir gösterim gerçekleşecek. İnşallah 16 Mart akşamı herkesi kıymetli çocuklarımızla birlikte olmaya davet ediyorum. Toplumumuzun her kesiminin kültür sanat etkinliklerine ulaşımını ve erişimini sağlayan projeler gerçekten son derece kıymetli. Festivalde görev alan sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar ve katılımcılar festival kapsamında düzenlenen "Karagöz ve Hacivat" gösterisini izledi.

Hadi Poyrazoğlu Karagöz ve Hacivat kukla