Depremzedeler için mont üreten fabrikada gönüllüler çalışıyor

TAKİP ET

İzmir'de ticari üretimi durdurarak yalnızca deprem bölgesinin ihtiyaçları için imalat yapan tekstil fabrikasında gönüllüler de çeşitli işlerde görev alıyor - Ailesi Gaziantep'te yaşayan Pelin Doğan: - "Yapılan işin öneminin, orada akrabası olan birisi olarak çok farkındayım. Çok sıcak tutacak montlar var, eminim orada çok çok işe yarayacaktır"

HALİL ŞAHİN - İzmir'de ticari üretime ara vererek Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgeye ücretsiz ulaştırılması için mont üretmeye başlayan tekstil fabrikasına gönüllüler de çeşitli işlerde çalışarak katkı sunuyor.

Akıncılar Taktik tekstil firması, bölgenin talebi doğrultusunda soğuk ve yağmur geçirmez mont üretiminde yoğunlaştı. Fabrikanın deprem bölgesi için ücretsiz üretim yaptığını duyanlar, gönüllü olarak çalışmalara destek oluyor. 180 işçinin çalıştığı fabrikanın personeli "gönüllü işçi"lerle 420 kişiye ulaştı.

Montların deprem bölgesine hızlı sevk edilmesi için seferber olan gönüllüler, daha az teknik bilgi isteyen kalite kontrol, paketleme ve araçlara yükleme işlerinde çalışıyor.

- "Orada çok işe yarayacak"

Üretime destek verenlerden insan kaynakları uzmanı Pelin Doğan, AA muhabirine, Gaziantep'te yaşayan ailesinin depremde zarar gören evlerine giremediğini söyledi.

Sosyal medyada depremzedelere yönelik üretimi duyunca katkı vermek için fabrikaya geldiğini ifade eden Doğan, "Firmaya bize bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Orada ailesi olan birisi olarak yapılan işin çok farkındayım. Çok sıcak tutacak montlar var, eminim orada çok çok işe yarayacaktır. İhtiyaç olduğu sürece her gün buradayım." dedi.

- "Türkiye'nin her tarafını ateş, kıvılcım sardı"

Eşiyle fabrikada gönüllü işçi olan 55 yaşındaki ev hanımı Fatma Ünlüer de fabrikanın depremzedelere yönelik çalışmasını kızından duyduğunu ve üretime katkı vermek istediğini dile getirdi.

Kızının arkadaşlarının da fabrikada çalıştığını belirten Ünlüer, "Devletimize, milletimize yardım için geldik. Çok acı. Türkiye'nin her tarafını ateş, kıvılcım sardı. Çok üzgünüz. Elimizden geldiği kadar her türlü maddi, manevi yardımda bulunuyoruz. Burada depremzedelere mont dikiyorlar. Biz de ipliklerini kesiyoruz, paket ediyoruz." diye konuştu.

Fatma Ünlüer'in 61 yaşındaki eşi Zeki Ünlüer de yardımı için "Çorbada tuzumuz olsun istedik." ifadesini kullandı.

Adıyaman'da yaşayan ve enkaz altında kalan yeğeninin cansız bedenine ulaşıldığını aktaran Ünlüer, "Çok kaybımız var. Tüm Türkiye olarak başımız sağ olsun." dedi.

- "Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz"

Fabrikaya destek verenlerden Ümit Ay ise 30 Ekim 2020'de 117 kişinin ölümüne neden olan İzmir depreminde eşi ve küçük kızının, yıkılan bir binanın altındaki markette olduğunu ve son anda dışarı çıkarak kurtulduklarını anlattı.

Eşi ve büyük kızıyla fabrikaya desteğe geldiklerini belirten Ay, "Çok duyguluyum. Allah kimseye yaşatmasın. Ben o zaman 'Eşim ve kızımı kaybettim, benim de hayatım yıkıldı' diye düşünmüştüm. Onlar çıktıktan sonra çöktü bina. Burayı kızım duymuş. Ailecek geldik. Biz ilk günkü gibi yaşıyoruz. İlk günden beri de haberleri takip ediyoruz. Elimizden geldiği kadar da bu şekilde destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

- Binlerce mont ve uyku tulumu yollandı

Firmanın genel müdür yardımcısı Duygu Uzuntepe, bugüne kadar 4 bini hayırseverlerin bağışı, kalanı firma imkanlarıyla 10 bin termal mont ürettiklerini kaydetti.

Ayrıca bölgeye yine bir kısmı bağışlarla yapılan 6 bin uyku tulumu gönderdiklerini bildiren Uzuntepe, şöyle devam etti:

"Bölgelerle sıcak temastayız. Oradan güncel bilgiler bize ulaşmakta. Maalesef çok soğuk. Hava eksi 10-20 dereceleri gördüğü ve bizim de asıl işimiz termal kıyafet olduğu için uyku tulumlarını sevk ettikten sonra derhal termal mont üretimine girdik. Su, rüzgar geçirmeyen termal ürünler üretip gönderiyoruz. Fabrikada 180 çalışanımız var. 240 gönüllü vatandaşımız, sağ olsunlar başvurarak bu güzel organizasyona katıldı. Paketleme, katlama, kalite kontrol kısımlarında bize yardımcı oluyorlar."

Firmanın genel koordinatörü İlhan Şakiroğlu da gönüllülere katkıları için teşekkür ederek, "Bugün günlerden tek yürek, birlik ve beraberlik içinde olma günü." ifadesini kullandı.

DEPREM depremzede gönüllü mont