DEVA Parti'li Dalgın, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ni eleştirdi

TAKİP ET

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın,"2024 bütçesi, vergiyi alın teriyle çalışıp kazanan orta sınıftan...

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın,"2024 bütçesi, vergiyi alın teriyle çalışıp kazanan orta sınıftan alan, milletimizin kaynaklarını büyük ölçüde faiz ateşinde yakan, mali disiplin yerine şatafata devam eden bir kara delik." dedi.

Dalgın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin "orta direğe vergi yükü, faiz alanlara müjde, kamuda tasarruf bekleyenlere de hayal kırıklığı" olduğunu savundu.

Hükümetin bütçe ile her gün 20 milyar lira vergi almak istediğini öne süren Dalgın, "Vergi kamçısı orta direğin sırtında şaklamaya devam edecek.Türkiye'nin çimentosu orta direk, ekonomik krizden zaten büyük bir sille yedi, maalesef şimdi bütçenin yükünü üstlenecek." sözlerini sarf etti.

Hükümete seslenerek gelir vergisi dilimlerinin acilen güncellenmesini isteyen Dalgın, eşiklerin gerçek enflasyon oranı kadar artırılmasını talep etti.

2024 bütçesine bakınca 1,25 trilyon liralık bir faiz ödemesi gördüklerini kaydeden Dalgın, her ay 100 milyar liranın faiz ödemesine gideceğini kaydetti.

Dalgın, "Meclisimize sunulan 2024 bütçesi, vergiyi alın teriyle çalışıp kazanan orta sınıftan alan, milletimizin kaynaklarını büyük ölçüde faiz ateşinde yakan, mali disiplin yerine şatafata devam eden bir kara delik." diye konuştu.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın TBMM