DEVA Parti'li Esen: "Diplomasinin yetersiz kaldığı durumda yaptırımlar gündeme gelmeli"

TAKİP ET

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye'nin, İsrail-Filistin çatışmasında ateşkesin sağlanması için...

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye'nin, İsrail-Filistin çatışmasında ateşkesin sağlanması için öncü olması gerektiğini belirterek, "Diplomasinin yetersiz kaldığı durumda ise yaptırımlar mutlaka gündeme gelmelidir." dedi.

Esen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de hayatın devamı için günde 150 insani yardım tırının sınırdan geçmesi gerekirken, dün 17 tıra izin verildiğini, ancak bir tırın bile sınırdan geçişi için İsrail'in zorluk çıkardığını söyledi.

Bir an evvel ateşkesin sağlanması, bombalamaların ve ölümlerin durması, iki devlet arasında müzakerelerin başlayarak barışın sağlanması gerektiğini dile getiren Esen, "Türkiye zulmün durdurulması ve ateşkesin ilanı için öncü olmalıdır. Diplomasinin yetersiz kaldığı durumda ise yaptırımlar mutlaka gündeme gelmelidir." diye konuştu.

Bu hafta Meclis'in gündemine gelecek olan kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifine değinen Esen, "Depreme karşı koruyucu, önleyici etki sağlayacak bir kanunun geçmesi ve İstanbul'un yenilenmesinin doğru adımlarla ilerlemesi son derece hayati bir öneme sahip. Biz, DEVA Partisi olarak tüm süreçleri takip edeceğiz." dedi.


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen