DEVA Parti'li Ösen: "İzmir'e yıllardır hükümetten hak ettiği yatırımlar gelmiyor"

TAKİP ET

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, "İzmir'e yıllardır hükümetten hak ettiği yatırımlar gelmiyor. Bu...

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, "İzmir'e yıllardır hükümetten hak ettiği yatırımlar gelmiyor. Bu da kronik problemlerin oluşmasına neden oluyor." dedi.

Ösen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesi İzmir'in sorunlarını anlattı.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana İzmir'in problemlerini gündeme getirmeye çalıştıklarını dile getiren Ösen, İzmir'de yıllardır devam eden projelerin "yılan hikayesine" döndüğünü öne sürdü.

Bu projelerden birinin İzmir-Ankara hızlı tren projesi olduğunu söyleyen Ösen, "projenin 2017'de bitmesi gerektiğini, 10 yıl önce döşenen rayların paslandığını, projenin bitmesi için kaynak aktarılması gerektiğini" ifade etti.

Ösen, "Ayrıca Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi'nin temeli 2011 yılında atıldı. Dünyanın en büyük 10 limanından biri olması planlanıyordu. Ancak bırakın dünyanın en büyük limanı olmasını ortada bir liman bile yok. Yine yıllardan beri 'bitti bitecek' denilen Tire-Belevi yolu da tamamlanmadı." diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük 3. şehri İzmir'in, başkentle ulaşımını sağlayacak modern bir kara yolundan mahrum, uçak seferlerinin ise yetersiz olduğunu savunan Ösen, "İzmir'e yıllardır hükümetten hak ettiği yatırımlar gelmiyor. Bu da kronik problemlerin oluşmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen