DEVA Partili Avşar, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifini eleştirdi

TAKİP ET

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin...

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin mağduriyetlere yol açacağını öne sürdü.

Avşar, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildiğini anımsattı.

Teklifin, komisyonda yeteri kadar müzakere edilmediğini, muhalefetin önergelerinin de kabul edilmediğini belirten Avşar, "Geçmişte imar affı yasası da bugün olduğu gibi acil ihtiyaçlar bahane edilerek alelacele Meclis'ten geçirilmişti. Fakat bugün imar affı yasasının yarattığı 5 milyona yakın mağdur var. Bu yasa da önümüzdeki süreçte sorunlar yaratmaya, farklı problemlere yol açmaya gebe durumdadır." diye konuştu.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin yasalaşması halinde binlerce kişinin mağdur olacağını savunan Avşar, "Emekli ikramiyesi ya da elindeki tüm parayla tarlasının başında, ailesiyle oturabilmek için yaptığı az katlı, risksiz ve yap-sat kaygısı olmadan ev yapan kişiye bir sabah tebligat göndererek 'evini yıkacağız, yıkım maliyeti de sana ait' demek doğru değil. Bu konuda bakanlık sorumlu davranmalı ve uygun şartları taşıyan yapılar güvence altına alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar