Dijital TL'de "cüzdan" HAVELSAN'a emanet

TAKİP ET

HAVELSAN, Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi'nde dijital para sistemi yönetim araçlarının tasarımı ve geliştirilmesi, siber güvenlik, dijital cüzdan uygulamaları iş paketlerinde ana sorumlu olarak görev alacak HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar: "(Dijital TL çalışmaları) HAVELSAN'ın öne çıktığı alan özellikle güvenli mobil haberleşme, biyometrik verilerle kimlik doğrulama, kimliklendirme konuları ve dağıtık defter uygulamaları dediğimiz, dijital cüzdana giden yolda geliştireceğimiz algoritmalar. HAVELSAN, yazılım yoğun işlerde her zaman olduğu gibi bu projeye de destek verecek" "Endonezya'dan PTDI firmasıyla bir imza töreni oldu. Birkaç tür simülatör ihracatını getirebilecek bir imza olduğunu düşünüyoruz"

GÖKSEL YILDIRIM - HAVELSAN, Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi'nde dijital para sistemi yönetim araçlarının tasarımı ve geliştirilmesi, siber güvenlik, dijital cüzdan uygulamaları iş paketleri gibi bir dizi alanda ana sorumlu olacak.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nı