"Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde" sergisi Artİstanbul Feshane'de açıldı

TAKİP ET

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Tate'in koleksiyonuna ev sahipliği yapan "Dinamik Göz: Optik...

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Tate'in koleksiyonuna ev sahipliği yapan "Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde" sergisi, 19 Mayıs'a kadar Artİstanbul Feshane'de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Bkz. İletişim'den konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve İBB Miras'ın katkılarıyla gerçekleştirilen serginin açılışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Tate Direktörü Dr. Maria Balshaw ve Tate Uluslararası İlişkileri Direktörü Neil McConnen'in yanı sıra sanat, siyaset, iş ve medya dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergide aralarında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio LeParc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland ve Helio Oiticica'nın bulunduğu 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eseri yer alıyor.

Serginin küratörlüğünü Londra'daki dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern'in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor.

Daha önce Portekiz'in Porto şehrinde Atkinson Müzesi'nde ve Çin'in Şangay şehrinde Pudong Sanat Müzesi'nde sergilenen "Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde" sergisi, atölyelere de ev sahipliği yapacak.

Oyuncu Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim'in sergi odağında düzenlediği yetişkinlere yönelik "Dinamik Drama Atölyesi" 17 Mart'a kadar her hafta farklı bir içerikle gerçekleştirilecek.

Atölye, 28 Ocak Pazar günü saat 11.00'de Konferans Salonu'nda "Optik ve Kinetik Karşılaşmalar" başlığıyla yapılacak. İlerleyen haftalarda da "İmaj, Ses ve Hareket", "Yarı Saydam Heykel", “"Diyalog ve Eylem", "Hikaye Kurma ve Anlatma", "Duyusal Enstalasyon", "Oyun, Kurgu ve Gerçek", "İçgüdü ve Deneyim" ve "Drama Ötesi" başlıklarıyla devam edecek.


Artİstanbul Feshane Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde Tate