Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, Bremen'de 23 Nisan etkinliğine katıldı

TAKİP ET

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Meclis'in açıldığı tarihi günü...

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Meclis'in açıldığı tarihi günü çocuklara armağan etmesinin yeni nesillere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesi olduğunu söyledi.

Almanya'daki temasları çerçevesinde Bremen Milli Bayramlar Tertip Komitesinin düzenlediği 23 Nisan etkinliğinde bir konuşma yapan Serim, "Türkiye’den binlerce kilometre uzakta, bu coşkuyu Alman dostlarımızla yaşamak ve gelecek nesillere aktararak yaşatmak, yurt dışındaki millet varlığımızın geleceği bakımından büyük önem taşıyor." dedi.

Serim, "Atatürk'ün, aziz Türk milletinin egemenliğinin tecelli ettiği TBMM'nin açıldığı tarihi günü çocuklara armağan etmesi, Cumhuriyet'in geleceğinde yeni nesillere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir." diye konuştu.

Başarının yolunun çocukların ve gençlerin iyi eğitim almalarından geçtiğini belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serin, Almanya'da yaşayan Türk toplumunun Almancanın yanı sıra ana dilleri Türkçeyi de en iyi şekilde öğrenmelerinin önemini vurguladı.

Serim, Türkçe'nin en iyi şekilde öğrenilebilmesinin, çocukların Türkiye ve kültürüyle bağlarının korunmasının okul başarılarının artması bakımından da kilit önemde olduğunu kaydetti.

Bu yılki bayramları deprem kayıpları nedeniyle buruk karşıladıklarını dile getiren Serim, "Tüm kayıplarımızı rahmetle anıyorum. Bu vesileyle 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye ile dayanışma gösteren Alman makamlarına ve Almanya’da yaşayan kıymetli Türk toplumuna da teşekkür etmek istiyorum. Dışişleri Bakanlığı olarak, hem yurt dışı temsilciliklerimizle hem de Ankara’da ve deprem bölgesindeki görevlilerimizle yardımlarınızın deprem bölgesine süratle ulaşması için çaba gösterdik." ifadelerini kullandı.

Serim etkinliğin ardından çocuklara hediyeler dağıttı.

- Serim, Bremen'de oy kullanılacak alanda incelemelerde bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında Bremen'de gerçekleşecek oy verme işlemlerine ilişkin hazırlıkları yerinde inceledi.

Serim'in oy verilecek alanı ziyaretinde kendisine Yüksek Seçim Kurulu heyeti de eşlik etti.

Bakan Yardımcısı Serim, ayrıca Almanya ziyareti kapsamında Bremen Eyalet Meclisi Başkanı Frank Imhoff ile bir araya geldi. Görüşmede, Bremen bölgesinde yaşayan Türk toplumuna ilişkin konuların ele alındığı öğrenildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı