Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız, Mali Dışişleri Bakanı Diop tarafından kabul edildi

TAKİP ET

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop tarafından Mali'de kabul...

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop tarafından Mali'de kabul edildi.

Yıldız, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop'la görüştüm. Sayın Bakanımızın selamlarını ilettim. İlişkilerimizin siyasi, askeri, ekonomik ve konsolosluk dahil tüm veçhelerini etraflıca ele aldık; Sahel bölgesindeki gelişmeleri değerlendirdik." ifadesine yer verdi.

Yıldız, X sosyal medya hesabından yaptığı başka bir paylaşımda, Mali Savunma ve Muharip Gaziler Bakan Yardımcısı Sidiki Samake ile görüştüğünü belirtti.

Mali makamlarıyla işbirliğini ilerletmek ve Mali'deki Türk toplumunun yanı sıra iş çevreleriyle bir araya gelmek için Mali'nin başkenti Bamako'da olduğunu belirten Yıldız, Samake ile görüşmesine ilişkin şunları kaydetti:

"Askeri ve güvenlik ilişkilerimizi değerlendirdik, terörle mücadelede Mali makamlarına desteğimizi vurguladık, savunma sanayii işbirliğimizi ilerletmek konusunda mutabık kaldık."

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop Mali Savunma ve Muharip Gaziler Bakan Yardımcısı Sidiki Samake