Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Din Hizmetleri müşavir ve ataşeleriyle çevrim içi toplantıda görüştü:

TAKİP ET

"Bulunduğumuz ülkelerde hem millet varlığımızı ve Müslümanları hem de o ülkede yaşayan diğer insanları kuşatacak bir yaklaşımla hizmet üretmeliyiz" - "İslam'ın bütün insanlık için umut vadeden bir inanç olduğu gerçeğiyle onları mutlaka buluşturmalıyız"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din Hizmetleri müşavir ve ataşelerinin bulundukları ülkelerde hem Türk milletinin varlığını ve Müslümanları hem de o ülkede yaşayan diğer insanları kuşatacak bir yaklaşımla hizmet üretmeleri gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Din Hizmetleri müşavir ve ataşeleri ile çevrim içi toplantıda bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sıkıntıların hızla giderilmesi ve depremzedelerin yanında olunması ve yaraların sarılması için devlet, millet, sivil toplum kuruluşlarının seferber olduğunu ifade eden Erbaş şöyle konuştu:

"Milletimizin her felakette yardımlarıyla yanında olduğu dünyanın hemen her bölgesinden gönderilen yardımlar, milletimizin alicenaplığının bir göstergesi olmuştur. Bulunduğunuz ülkelerdeki takdire şayan yardım çabalarının yanı sıra Asya'dan, Avrupa'dan, Afrika'dan, Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan ve daha pek çok bölge ve ülkeden yardım ve ekip gönderenlerin bu duyarlılık ve iyilikleri asla unutulmayacaktır."

Erbaş, yurt içinde ve dışında başlatılan yardım kampanyalarıyla millete destek ve umut olduklarını belirterek "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen insani yardımlar kapsamında, bölgeye Türkiye Diyanet Vakfımızın katkısıyla su, gıda maddesi, giyecek, hijyen malzemesi, ısınmak için katı yakacak, çadır ve günlük ihtiyaç malzemelerinden oluşan 1700 tır yardımı bölgeye ulaştırdık." ifadesini kullandı

- "Herkes için yaşanabilir güzel bir dünya kurma idealimiz var"

Depremlerin ardından gösterilen dayanışma ve yardımlaşma ruhunun daima canlı tutulması gerektiğini vurgulayan Erbaş şöyle devam etti:

"Taşıdığımız sorumluluk ve temsil ettiğimiz inanç, bizleri daha fazla çalışmaya, daha çok yorulmaya sevk etmelidir. İslam'ın iyilik mefkuresini hayatın tamamına yayarak zorlukları kolaylaştırmak, insanlar arasındaki bağları güçlendirmek ve daha iyi bir geleceğin inşası için hep birlikte mücadele etmek bizim her zaman öncelikli hedefimiz olmalıdır. Çünkü bizim insana, hayata ve dünyaya dair bir gelecek tasavvurumuz var. Herkes için yaşanabilir güzel bir dünya kurma idealimiz var."

- "Bulunduğumuz ülkelerde insanları kuşatacak bir yaklaşımla hizmet üretmeliyiz"

Erbaş, dünyanın her yerinde Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetleri ve rehberliğini bekleyenlerin olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz ülkelerde hem millet varlığımızı ve Müslümanları hem de o ülkede yaşayan diğer insanları kuşatacak bir yaklaşımla hizmet üretmeliyiz. İslam'ın bütün insanlık için umut vadeden bir inanç olduğu gerçeğiyle onları mutlaka buluşturmalıyız. Bizlere düşen, Kur'an ve sünnetin rehberliğinde, İslam'ın hak, hakikat ve adalet anlayışıyla hizmet üretmek ve bulunduğumuz yerde teşkilatımızı, devletimizi ve milletimizi en ideal şekilde temsil etmektir. Bununla birlikte İslam'ın hakikatlerini günümüz dünyasına her dem yeniden teklif etmektir."

din hizmetleri Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş