DSP Genel Başkanı Aksakal'dan KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olmasını eleştiren AB'ye tepki:

TAKİP ET

"Asil Türk milleti, dünya coğrafyasının neresinde olursa olsun kendi öz kardeşlerini kucaklamaktan, kollamaktan ve bağrına basmaktan geri durmayacaktır"

ANKARA DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci üye olmasına AB'den gelen eleştirilere ilişkin, "Asil Türk milleti, dünya coğrafyasının neresinde olursa olsun kendi öz kardeşlerini kucaklamaktan, kollamaktan ve bağrına basmaktan geri durmayacaktır." ifadesini kullandı.

Aksakal, yazılı açıklamasında, TDT'nin Özbekistan'ın Semerkant kentindeki zirve toplantısında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) teşkilata gözlemci üyesi olmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve karara yönelik Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun talihsiz açıklamasının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

AB Komisyonu ve tüm dünyanın, Kıbrıs Adası'nın 451 yıldır Türk yurdu olduğunu bilmesi gerektiğini vurgulayan Aksakal, "Fırsatçılığın ve emperyalist politikaların zemininde oluşturulan karmaşık durum, 1974 yılında gerçekleştirilen Barış Harekatı ile bir düzene kavuşturulmuş, her iki toplum da huzur ortamında buluşmuştur." değerlendirmesini yaptı.

Aksakal, AB ülkelerinin yine oldubitti anlayışıyla kurguladıkları sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti" safsatasından kendilerini bir türlü kurtaramadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yapmaları gereken ilk iş KKTC'yi sözde 'ayrılıkçı' olarak yaftalamaktan vazgeçip derhal tanımaları, Rum Bölgesel Yönetimi'ni de Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti olarak kabul edip egemen, eşit, iki ayrı devlete dayalı çözüm önerimizi içlerine sindirmeleridir. Kıbrıs Türk'tür ve sonsuza kadar Türk olarak kalacaktır. Asil Türk milleti dünya coğrafyasının neresinde olursa olsun kendi öz kardeşlerini kucaklamaktan, kollamaktan ve bağrına basmaktan geri durmayacaktır."

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olması Türk Devletleri Teşkilatı