Dünya Acil Tıp Kongresi'nde "Krize Yanıt Verme, Liderlik ve Yönetim" atölyesi yapıldı

TAKİP ET

İstanbul'da ilk kez düzenlenen Dünya Acil Tıp Kongresi'nde, "Krize Yanıt Verme, Liderlik ve Yönetim" atölyesi...

İstanbul'da ilk kez düzenlenen Dünya Acil Tıp Kongresi'nde, "Krize Yanıt Verme, Liderlik ve Yönetim" atölyesi gerçekleştirildi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve Dünya Akademik Acil Tıp Konseyi (WACEM) tarafından düzenlenen kongreye, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Programın ikinci gününde yapılan atölye çalışmasına, WACEM Akademik Direktörü Dr. Sagar Galwankar ile yerli ve yabancı uzman hekimler katıldı.

Üniversitenin Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dünya Akademik Acil Tıp Konseyi (WACEM) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, AA muhabirine, atölye çalışmalarında dünyaya acil tıp konularının başlangıcını verdiklerini söyledi.

Kongrenin ilk kez iki şehirde gerçekleştiğini belirten Cander, İstanbul'da yapılan atölye bölümünde katılımcılara afetlere yaklaşımlarda kitlesel müdahalelerde ultrason kullanımı ile acil yaralanmalarda ilk müdahalelerin nasıl olacağını gösterdiklerini belirtti.

Cander, İstanbul'daki atölye çalışmalarının ardından Antalya'da devam edecek kongrede yaklaşık 266 konunun inceleneceğini kaydederek, acil tıbbın masaya yatırıldığını ve dünyanın her tarafından katılımcıların geldiğini ifade etti.

Acil tıbbın çok özel bir dal olduğuna dikkati çeken Cander, şunları kaydetti:

"Acil tıpçılar zamanla yarışıyor ve doğru karar vermek zorundalar. İkinci seçenekleri yok. Bu yüzden acil tıbbın eğitimi çok geniş. Eğitimlerin sürekli devam etmesi gerekiyor. Şimdi biz burada bu eğitimleri tekrar etmiş oluyoruz. Yeni konular, yeni yaklaşımlar ortaya koyuyoruz. Bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz depremler, savaşlar, seller bütün bunlar direkt acil tıbbın konuları ve acil tıbbi konuda yol almak zorunda. Biz de yeni bilgileri burada paylaşıyoruz. hem genç doktorlarımıza bunları iletiyoruz, hem ortak bir dil geliştiriyoruz."

Etkinliğin kongre kısmı ise 28-31 Ekim'de Antalya'da gerçekleştirilecek.


Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Dünya Acil Tıp Kongresi Dünya Akademik Tıp Konseyi (WACEM)