Dünya beton sektörü "Beton 2023 Fuarı ve Kongresi"nde buluştu

TAKİP ET

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: - "Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi ile hazır beton sektöründeki yeni teknolojiler ve denetimler öne çıkıyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Beton 2023 Hazır Beton Kongresi ve Fuarı ile hazır beton sektöründeki yeni teknolojiler ve denetimlerin öne çıktığını bildirdi.

THBB'nin TG Expo organizatörlüğünde düzenlediği "Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi", hazır beton, çimento, agrega, inşaat teknolojileri ve ekipmanları sektörlerini bir araya getirdi.

Birliğin açıklamasına göre, Beton 2023 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı'nda, 100’den fazla katılımcı, 200’ün üzerinde yerli ve yabancı markanın katılımıyla sektörün en son teknolojileri ve yenilikleri sergileniyor. Son teknolojilerin, yerli üretim projelerinin, sektöre yönelik son gelişmelerin ilk kez paylaşıldığı fuarda uluslararası anlaşmalar içinde B2B görüşmeler yer alıyor.

Dünya çapında ve Türkiye'den akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı "Hazır Beton Kongresi" ise Cumhuriyet’in 100. yılında sektörün 2024 vizyonunu dünyaya taşıyor.

Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü açısından 6 milyar doları aşan cirosu, 37 bini aşan istihdam hacmi ve yıllık 105 milyon metreküpü bulan üretimiyle önemli bir yere sahip hazır beton sektörü, Ukrayna ve Orta Doğu'da yapılanma sürecinde de söz sahibi olmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapan "Beton 2023" sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluştururken, 30’un üzerinde ülkeden gelecek alım heyetleri ile katılımcılara ve sektör profesyonellerine önemli görüşmeler yapma fırsatı sunuyor.

Etkinlik, 11 Kasım akşamına kadar açık olacak.

- "İleri teknoloji ürünlerin geliştirilmesinde önemli rol oynuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen THBB Başkanı Yavuz Işık, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi ile hazır beton sektöründeki yeni teknolojilerin ve denetimlerin öne çıktığını anlattı.

Işık, "Birlik olarak, 1988'den beri standartlara uygun ve her yıl teknolojilerin daha ileriye taşındığı, sürdürülebilir, güvenli hazır beton üretimini ülke genelinde yaygınlaştırmak ve sektörü dünyanın en iyileri arasında tutarak uluslararası rekabette Türk firmalarının çalışmalarını dünyaya taşımak için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hazır beton sektörünün, inşaat sektörünün en önemli paydaşı olduğunun altını çizen Işık, 2023 yılında yaşanan büyük deprem felaketinden sonra bölgede başlayan yapılanma ve kentsel dönüşümün hız kazanmasıyla inşaat sektörünün hareketli bir döneme girdiğini kaydetti.

Yavuz Işık, "Kaliteli, güvenli ve ileri teknoloji ürünlerin geliştirilmesinde önemli rol oynuyoruz. Beton 2023 Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nın da bu nedenle önemi çok büyük. Hazır beton sektöründeki büyüme de yaklaşık olarak 105 milyon metreküptü geçen yıl, bu sene 115 milyon metreküpü biraz geçeceğiz gibi gözüküyor. " ifadelerini kullandı.

Işık, vatandaşların güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşması, özellikle kentsel dönüşüm sürecindeki yeni yapılanmanın başarılı sonuçlar vermesi açısından fuar ve kongrenin çok büyük önem taşıdığını aktardı.

Hazır beton sektörünün geçen yıl 6 milyar doları aşan ciro, 37 bini aşan istihdam ve yıllık 105 milyon metreküp üretime ulaştığını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Hazır beton sektörünün toplam kapasitesi 200 milyon metreküptür ve kapasitemiz hem deprem bölgemiz için hem de kentsel dönüşüm başlayan bölgeler için gayet yeterlidir. Öncelikli olarak standartlara uygun, kaliteli beton ve çeliğin seçilmesi ve uygulamanın çok iyi yapılması gerekiyor."

Beton fuarı Yavuz Işık