Dünya Gıda Programı: "Sudan'ın ekonomik koşullarının üstesinden gelmesine yardım etmeye çalışıyoruz"

TAKİP ET

Dünya Gıda Programı (WFP) Genel Direktörü David Beasley, Sudan'ın ekonomik koşullarının üstesinden gelmesine destek...

Dünya Gıda Programı (WFP) Genel Direktörü David Beasley, Sudan’ın ekonomik koşullarının üstesinden gelmesine destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre Beasley, başkent Hartum’da Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan tarafından kabul edildi.

“Dünya, iklim değişiklikleri, Kovid-19 salgınının etkisi ve Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomi üzerindeki yansımaları ile ortaya çıkan gıda güvenliği konusunda büyük zorluklarla karşı karşıya." ifadelerini kullanan Beasley, Burhan ile görüşmesini "verimli ve yapıcı" olarak nitelendirdi.

WFP Direktörü Beasley, ziyaretlerinin Sudan’ın içinden geçmekte olduğu zor ekonomik koşulların üstesinden gelmesine yardımcı olma çerçevesinde gerçekleştiğine işaret ederek, bu görevin yalnızca BM kuruluşlarının desteğiyle değil özel sektörün de üzerine düşeni yapmasıyla başarılabileceğini söyledi.

Burhan, Dünya Gıda Programı (WFP) Genel Direktörü David Beasley’i Sudan’ın gıda güvenliğini destekleme çabalarından dolayı ülkenin en yüksek nişanı olan 1. dereceden Nileyn Nişanı ile ödüllendirdi.

Burhan, "Sudan'ın kapılarının yatırımcılara açık olduğunu ifade ederek, ülkesinin tarım, hayvancılık, altın ve farklı madenler alanında sahip olduğu potansiyele" dikkati çekti.


Abdulfettah el-Burhan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley Sudan