Dünya Tekvando Şampiyonası sürüyor

TAKİP ET

Şampiyonanın ikinci gününde milli sporcular İkra Kayır, Mervenur Erdem ve Enbiya Taha Biçer tatamiye çıktı

ANKARA Dünya Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde 3 milli sporcu mücadele etti.

Türkiye Tekvando Federasyonunun açıklamasına göre, Meksika’nın Guadalajara kentinde düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde kadınlar 62 ve 67 ile erkekler 87 kiloda müsabakalar yapıldı.

Kadınlar 62 kiloda tatamiye çıkan İkra Kayır, ilk turda Honduras'tan Sheylee Dayane Lopez Hernandez'i, ikinci turda Fas'tan Safia Salih'i yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Bu turda ev sahibi ülkeden Itzel Velazquez ile karşılaşan İkra, rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Kadınlar 67 kiloda mücadele eden Mervenur Erdem, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Çin'den Mengyu Zhang'a yenilerek elendi.

Erkekler 87 kiloda Türkiye'yi temsil eden ve ilk turu maç yapmadan geçen Enbiya Taha Biçer ise ikinci turda Ukrayna'dan Vladyslav Bondar'ı yenerek son 16 turuna yükseldi. Bu turda ev sahibi ülkeden Bryan Salazar'a mağlup olan milli sporcu, organizasyonu noktaladı.

Şampiyonanın üçüncü gününde kadınlar 49 kiloda Merve Dinçel ile erkekler 68 kiloda Ferhat Can Kavurat madalya mücadelesi verecek.

Dünya Tekvando Şampiyonası Enbiya Taha Biçer İkra Kayır Mervenur Erdem tekvando