e Okul VBS giriş! Karne e-okul üzerinden nasıl alınır? e-karne 2020!

TAKİP ET

e Okul giriş sayfası linki haberimizde ...e okul VBS giriş ile öğrenci karne bilgisi sorgulama yapılabiliyor.


Karne heyecanı dün itibariyle başladı.Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karneleri elektronik ortamda erişime açıldı. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde "takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı" belgelerini belirlenecek tarihlerde okullarından alabilecek.

Bu yıl için karne bilgileri e-okul üzerinden öğrenilebilecek. Öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ve resimli alanda açılan doğrulama kodunu giren kişiler sisteme giriş yapabilecekler.

Buradan da öğrencinin karnesine ilişkin notlara kolaylıkla ulaşılabilecek.

E OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ


ORTALAMA, TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA
e-Okul yönetim bilgi sistemi girişine öğretmenler kullanıcı adı ve şifrelerinin yanı sıra e-Devlet üzerinden de giriş sağlayabilirler. Sadece öğretmen kullanıcıları tarafından e-Devlet üzerinden giriş yapılabilir.

İşte, 1 Ekim tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği bilgileri;a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,Takdir teşekkür hesaplama işleminde değişiklik yapıldı. Özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

e okul lise karne ilkokul karne ortaokul karne karne nasıl alınacak? karne eğitim e- okul karne