E-Ticaret ve e-İhracat Konferansı Ankara'da yapıldı

TAKİP ET

ATO Başkanı Gürsel Baran: -"Bu çağda yaşanan gelişmeleri takip etmediğimiz sürece sınıfta kalacağız. Takip etmek ve uyum sağlamak zorundayız"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de ticaret yapmanın zor olduğunu belirterek, "Bu çağda yaşanan gelişmeleri takip etmediğimiz sürece sınıfta kalacağız. Takip etmek ve uyum sağlamak zorundayız." dedi.

ATO liderliğinde düzenlenen e-Ticaret ve e-İhracat Konferansı Divan Ankara Otel'de gerçekleştirildi.

Baran, programın açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına baş sağlığı diledi.

Türkiye'de ticaretin zor olduğunu ifade eden Baran, "Zor bir coğrafyadayız. Zor bir ülke burası. Bulunduğumuz coğrafya problemli ve maliyetli. Bu yüzden günlerimizi, üyelerimizin dertlerini, sıkıntılarını, problemlerini bütün gayretimizle nasıl aşarız, önlerindeki engelleri nasıl kaldırırız, onlar için neler yapabiliriz? diye geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgını döneminde bütün alışkanlıkların değiştiğini ifade eden Baran, "Çok farklı bir yere, çok farklı bir dünyaya gidiyoruz. Bunu takip etmediğimiz sürece geride kalacağımızı da yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Salgınla beraber yaşanan süreci görünce e-ticaret ve e-ihracat seferberliğine başladıklarını anlatan Baran, yüzlerce gencin işe dahil olduklarını söyledi.

Baran, salgın öncesinde Türkiye'de 58 bin kişinin e-ticaret yaptığını, şu anda ise bu sayının 348 bine çıktığını belirterek, "Bu çağda yaşanan gelişmeleri takip etmediğimiz sürece sınıfta kalacağız. Takip etmek ve uyum sağlamak zorundayız." dedi.

Oda olarak markalaşma konusuna önem verdiklerini ifade eden Baran, markalı ihracatı artırıp cari fazla veren bir ülke olmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da teknolojinin önemine işaret ederek, "Ama teknolojinin kritik bir tarafı var. Teknoloji insanların huzuruna ve mutluluğuna etki etmiyorsa hiç bir kıymeti yok. Bundan sonra insanların daha huzurlu yaşayabileceği ve mutluluk içinde olabileceği teknolojileri hayatımıza dahil edelim." diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran konferans