EBRD'nin gıda teknolojileri startup yarışmasında Türk şirkete ödül

TAKİP ET

Laboratuvarda yetiştirilen etin maliyetini düşüren büyüme takviyeleri üreten Türk şirketi Biftek, yarışmanın üç kazananından biri oldu

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından düzenlenen AgVenture gıda teknolojileri inovasyon yarışmasının kazananları arasında Türk şirketi Biftek de yer aldı.

EBRD, AgVenture startup yarışmasının üç kazananını duyurdu.

Kazananlar, ürün ve hizmet farklılaşması, pazara giriş stratejileri, ilerleme, ekip deneyimi ve finansman gibi farklı deneyimlere göre seçildi.

Laboratuvarda yetiştirilen etin maliyetini düşüren büyüme takviyeleri üreten Türk şirketi Biftek, yarışmanın üç kazananından biri oldu.

Birinciliği paylaşan diğer şirketler arasında çiy oluşma sürecini taklit eden ve sürdürülebilir şekilde tatlı su üreten makine imalat eden Tunuslu şirket Kumulus ve çiftçilerin pestisit kullanımını optimize etmelerine yardımcı olan Macar böcek izleme platformu Smapp Lab yer aldı.

Kazananlar, Star Venture programı aracılığıyla 80 bin avroya kadar özel danışmanlık desteği ve ek hizmetler için 10 bin avro hibenin yanı sıra uluslararası forumlarla görünürlük fırsatlarından yararlanacak.

Yarışmanın ikincileri ise Bulgaristan'dan atık oluşumunu azaltmak için yenebilir bardak ve kupa üreten Cuppfee ve tarım otomasyon sistemleri uzmanı Ondo şirketleri ile Tunus'tan su tasarrufunda yapay zeka temelli çözümler sunan Seabex oldu.

İkinciliği paylaşan şirketler de 50 bin avroya kadar destek ve 10 bin avro hibe alacak.

Yenilikçi erken aşama tarımsal işletme girişimlerini destekleyen EBRD AgVenture, gıda sistemlerinin karşı karşıya olduğu temel sorunlara çözüm üretmeyi amaçlıyor.

AgVenture Biftek EBRD