ECE Türkiye, perakende satış cirosunu yüzde 90 artırdı

TAKİP ET

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO'su Nuri Şapkacı - "Güçlü kiralama performansımız, alışveriş merkezlerimizin markalar için çekici, istikrarlı ve rekabetçi perakende noktaları olduğunun ve sektördeki güvenilirliğimizin bir kanıtı"

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO'su Nuri Şapkacı,"AVM'lerimizin doluluk oranı sektör ortalamasının üzerinde ve yüzde 100'e yakın." dedi.

Şapkacı, düzenlenen basın toplantısında ECE Türkiye'nin 2023 yılı projeksiyonu, 2024 yılı hedef ve beklentileriyle birlikte yeni projeler ve sektördeki güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2023 yılının kendileri için başarılı geçtiğini söyleyen Şapkacı, zorlu koşullara rağmen, 2022'ye oranla kümülatif sonuçlara bakıldığında, müşteri giriş sayılarının yüzde 9, perakende satış cirolarının ise yüzde 90 arttığını ve bu oranın enflasyonun 25 puan üzerinde olduğunu ifade etti.

- Ece Türkiye portföyündeki AVM'lerin doluluk oranı yüzde 100'e yakın

Nuri Şapkacı 2023'ün dünya genelinde zorluklara rağmen fırsatları da beraberinde getirdiğini kaydederek "2023'e çok çok iyi başladık, şubatta hepimizi derinden yaralayan depremin etkisiyle bir düşüş yaşadık. Seçim sürecine girilmesiyle birlikte fiyatlarda artış olabileceği öngörüsüyle şekillenen tüketici davranışları nedeniyle, alışverişler öne çekildi. Bu da cirolara olumlu yansıdı. AVM'lerimizin doluluk oranı sektör ortalamasının üzerinde ve yüzde 100'e yakın." ifadelerini kullandı.

Sektörde yeni AVM arzının kısıtlı olduğu, farklı hedef kitlelerin beklentilerine cevap vermek ve perakende harici fonksiyonlarla AVM'lerin çekim gücünü artırmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Şapkacı, "2023 yılında AVM’lerimizde 60 bin metrekareye denk gelen 200’den fazla yeni kiralama-yeniden kiralama yapıldı. Güçlü kiralama performansımız, alışveriş merkezlerimizin markalar için çekici, istikrarlı ve rekabetçi perakende noktaları olduğunun ve sektördeki güvenilirliğimizin bir kanıtı. Müşteri taleplerine yanıt verebilmek için mevcut AVM’lerin yenilenmesine oldukça önem veriyoruz." yorumunu yaptı.

- Üç büyükşehirdeki üç yeni projenin görüşmeleri devam ediyor

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO'su Semet Yolaç Canlıl ise 2024 yılında hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerindeki üç büyük şehirde görüşmelerin devam ettiği projeler olduğunu dile getiren Canlıel, bu yıl İstanbul Başakşehir'deki V Metroway ile Çekmeköy'de inşaatı devam eden Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM'nin hizmete açılacağını duyurdu.


Ece Türkiye ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO'su Nuri Şapkacı