ECOWAS, Nijerya Devlet Başkanı Buhari'ye "Demokrasi İkonu" ödülü verecek

TAKİP ET

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), iki dönem görev süresini tamamlayacak Nijerya Devlet Başkanı...

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), iki dönem görev süresini tamamlayacak Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'ye "Demokrasi İkonu" ödülü vereceğini bildirdi.

Nijerya Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Buhari ile ECOWAS Dönem Başkanı ve Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler 5. Konferansı'nda bir araya geldi.

Embalo, görüşmede, Buhari'nin, Batı Afrika'daki demokratik hükümetleri desteklemek için herkesten daha fazlasını yaptığını ve demokratik olmayan rejimlere karşı mücadele ederek son derece iyi iş çıkardığını belirtti.

Buhari'ye "Demokrasi İkonu" ödülü verileceğini açıklayan Embalo, "Buhari'nin adı, Abuja'daki yeni ECOWAS merkez binasındaki Şeref Listesi'nde yer alacak. Böylece Batı Afrika vatandaşları, onun başardığı işleri bilecek ve övgüye değer davranışlarını örnek alacak." ifadesini kullandı.

Nijerya'da 25-26 Şubat'ta düzenlenen devlet başkanlığı seçimini, iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi'nden (APC) Bola Ahmed Tinubu 8 milyon 794 bin 726 oyla kazanmıştı.

Tinubu, görevi 29 Mayıs'ta Buhari'den devralacak.

"Demokrasi İkonu" ödülü ECOWAS Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari